Derde editie CittA Antwerp Urban Trail krijgt passage door premetrotunnel

Op 16 december 2014

Sporting A ontvangt de derde editie van de CittA Antwerp Urban Trail op zondag 15 maart 2015. Deze urban trail is een uniek loopevenement over 12 kilometer langs én vooral door tal van historische gebouwen. Uniek voor deze editie is de spectaculaire passage door de premetrotunnel onder de Kerkstraat. De start en finish liggen opnieuw in Park Spoor Noord. De inschrijvingen voor dit evenement starten donderdag 18 december.

10 000 deelnemers krijgen de kans om 25 meter onder de grond, 514 meter af te leggen tussen de halte Stuivenberg en Willibrordus. Deze stations en tunnels werden in de jaren 80 gebouwd en werden nooit gebruikt. Dankzij een samenwerking met De Lijn kan de CittA Antwerp Urban Trail dit jaar pronken met deze primeur.

Tom Meeuws, directeur van De Lijn Antwerpen: "Tram en bus zijn straten en pleinen op wielen. De leukste manier om de stad te beleven. Ook in onze ondergrond bezorgen wij mensen graag een unieke belevenis, een kennismaking met een tunnel die we ooit in gebruik willen nemen. Omdat je er sneller door loopt, dan bovengronds. We hopen er zelf binnen een paar jaar door te kunnen rijden."

Het aantal deelnemers wordt opgetrokken van 8 000 tot maximaal 10 000. Om elke loper het nodige loopcomfort te bieden op de soms smalle passages, starten de deelnemers dit jaar in elf kleinere waves van iets minder dan 1 000 lopers. De eerste wave vertrekt om 9 uur en nadien wordt er om het kwartier gestart. 

De CittA Antwerp Urban Trail is de ideale manier voor lopers om de stad te zien zoals ze die nog nooit zagen en om te lopen op plekken waar nog nooit werd gelopen, zoals de premetrotunnel. Het concept van de urban trail bestaat al enkele jaren in België en vond dit jaar plaats in Brugge, Mechelen, Bergen en Namen. Het hele idee draait rond een speciale loopervaring in een stedelijke omgeving weg van de begane paden.

CittA Urban Trail - praktisch

Zondag 15 maart 2015

Start en finish: Park Spoor Noord, Antwerpen

Inschrijven kan vanaf donderdag 18 december om 10 uur via www.cittaantwerpurbantrail.be. De vorige edities waren telkens snel volzet. Wie er wil bij zijn, moet snel zijn.

Iedere deelnemer krijgt bij zijn inschrijving een uniek CittA Antwerp Urban Trail shirt en een ontbijt in de statige Parkloods.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is