Soirée Migrée: een ode aan en door nieuwe Belgen

Op 12 december 2014

Op donderdag 18 december is het de jaarlijkse Internationale Dag van de Migrant. Voor deze gelegenheid organiseert Atlas voor de vijfde keer Soirée Migrée. Op vrijdag 19 december staat het huis van diversiteit en inburgering bol van literatuur, film, poëzie en muziek gebracht door gasten met diverse achtergronden.

Soirée Migrée is een hommage aan de migrant en de multiculturele samenleving en tevens de jaarlijkse afsluiter van een jaar vol activiteiten in Atlas. Verschillende artiesten en auteurs treden op en laten hun licht schijnen over de rijkdom, het potentieel maar ook de groeipijnen van onze diverse samenleving. Gastheer is Pat Donnez, radiomaker en bekend van programma’s als Titaantjes en Bromberen. Hieronder vindt u een kort overzicht van de optredens tijdens Soirée Migrée. Het programma staat ook online op www.atlas-antwerpen.be/soiree.

Fikry el Azzouzi

Wie wil weten wat er in Antwerpen speelt, mag het gesprek met Fikry el Azzouzi niet missen. De veelbesproken en gelauwerde theaterschrijver en columnist komt onder andere voorlezen uit zijn nieuwe roman ‘Drarrie in de nacht’.

Aissa Cissé en Aminata Demba met ‘Dis-moi wie ik ben’

In korte, grappige scènes nemen twee jonge actrices toeschouwers mee in de zoektocht naar hun identiteit. Op een speelse manier vertellen ze over de vele mysteries in hun familie.

Olivia Rutazibwa

Olivia Rutazibwa is professor  in de politieke wetenschappen aan de universiteit van Portsmouth en voormalig Afrikaredacteur bij MO-magazine. Ze bouwde een enorme expertise op over diversiteit, post-koloniale machtsverhoudingen, Europa in de wereld, democratisering, (humanitaire) interventies en Afro-centrisme.

Kadir Balci

In januari verschijnt de langspeelfilm ‘Trouw met mij’ van aanstormend talent Kadir Balci. De regisseur van Turkse afkomst vertelt over zijn nieuwe film en plannen voor de toekomst.

Orlando Verde

Deze Belgo-Venezolaan en notoir blogger geeft met zijn eigenzinnige analyses de debatten over migratie en de multiculturele samenleving steevast een nieuwe wending .

Soe Nsuki

Als ze niet aan het breakdancen is, draait ze graag platen op feestjes of staat ze op een podium om aan comedy te doen. Sue Nsuki stond in de finale van de Culture Comedy Award, dé
stand-upcomedywedstrijd van de Benelux.

Maalem Rida Stitou en Gnaoua de Bruxelles

Maalem Rida Stitou en Gnaoua de Bruxelles zorgen voor de muzikale noot van Soiré Migrée. Rida Stitou is de 'maalem' (meester) van de Gnaoua de Bruxelles. Hij staat bekend om zijn rauwe zanglijnen en zijn virtuoze spel op de guembri, een basgitaar uit het zuiden van Marokko die centraal staat in de traditionele gnawamuziek. Deze muziek is een bezwerende symbiose van West-Afrikaanse en Noord-Afrikaanse muziektradities.

Praktisch

Soirée Migrée

vrijdag 19 december 2014 om 20 uur

Atlas, Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen

tickets: 5 euro

reserveren verplicht via het telefoonnummer 03 338 71 30 of atlas [at] stad.antwerpen.be ()

info en programma: www.atlas-antwerpen.be/soiree

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, schepen voor diversiteit en sociale zaken

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is