Sporting A ontvangt 5 000 lopende kerstmannen

Op 18 december 2014

Zaterdag 20 december vindt de achtste editie van de Santa Run plaats in het centrum van Antwerpen. Met 5 000 lopers in kerstmanpak belooft het een uniek schouwspel in de Antwerpse binnenstad te worden.

Alle kerstmannen – en vrouwen verzamelen aan de Waagnatie waar ze hun kerstmanpak krijgen. Van daaruit gaan ze naar het MAS. De cultuurtempel is voor het eerst de startplaats van de Santa Run. De aankomst ligt in de Waagnatie. Het parcours van 5 km loopt dwars door de binnenstad, langs onder meer de Meir, de Kerstmarkt op de Groenplaats en de Grote Markt, die allemaal baden in de kerstsfeer.

Het startschot wordt gegeven tussen 19.30 en 20 uur. Zo kunnen deelnemers zich rustig naar de start begeven. Bovendien is er een zandloperstart zodat ze meer verspreid op het parcours lopen. Alle kerstmannen en -vrouwen finishen in een verlichte indoor aankomststrook en kunnen na hun aankomst de beentjes nog verder strekken op de Santa Run party.

Wie wil deelnemen aan de Santa Run is nog steeds welkom. Inschrijven kan de dag zelf vanaf 17 uur in de Waagnatie.

Santa Run steunt Music for Life

Ook dit jaar neemt de Santa Run deel aan Music For Life. In totaal werd er bijna 4 000 euro opgehaald voor ‘Kamiano’, de vzw die onder meer ondersteuning biedt aan armen en daklozen. Zo organiseren zij elk jaar een kerstfeest in de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen, het decor voor een authentieke kerst waaraan arm en rijk samen deelnemen.

GVA Santa Run - praktisch

Zaterdag 20 december - start om 19.30 uur

Waagnatie (Rijnkaai 150, Antwerpen)

www.gvasantarun.be

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is