Stad Antwerpen haalt uw kerstboom gratis op

Op 29 december 2015

De stad Antwerpen haalt uw kerstboom elke week in januari op, samen met het gewone huisvuil.

Om gebruik te maken van de gratis ophaling voor kerstbomen zetten inwoners van de stad Antwerpen hun kerstboom samen met hun gewone huisvuil buiten op de gewone uren. Voor de dagophaling betekent dat vanaf 20 uur de voorgaande dag tot 7 uur op de ochtend van de ophaling. Inwoners bij wie de huisvuilophaling ‘s nachts gebeurt, zetten hun kerstboom ook samen met hun huisvuil buiten, tussen 18 en 21.30 uur de avond voor de nachtophaling.

Check uw ophaalkalender

Op de ophaalkalender 2016 staat zoals gebruikelijk een duidelijk kerstboom-icoon op de dagen waarop de kerstboomophaling zal gebeuren. De ophaalkalender wordt momenteel verspreid en zit tegen 31 december 2015 in uw bus. De kalender staat dan ook online op antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Uw kerstboom correct aanbieden

Wanneer inwoners hun kerstboom aanbieden, moeten ze ervoor zorgen dat alle versiering eruit is gehaald. Ook de eventuele aardkluit en pot moeten verwijderd zijn. De stad wil op deze manier de bomen zo optimaal mogelijk recycleren.

Wie zijn kerstboom vergeet aan te bieden op deze ophaaldagen, kan hem steeds naar een containerpark brengen. Bomen waarvan de wortel dikker is dan een vuist, horen bij niet-brandbaar grofvuil en zijn dus betalend. De bomen waarvan de wortel minder dik is dan een vuist, kunnen bij het snoeihout en zijn gratis. Op de website antwerpen.be vindt u een overzicht van alle containerparken en hun openingsuren. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Uitzondering voor buurten waar er huisvuilophaling is op maandag 4 januari

Gelet op de dubbele ophaling die op maandag 4 januari gebeurt naar aanleiding van de feestdag op 1 januari, zullen deze buurten die dag geen kerstboomophaling hebben. De gewone huisvuilophaling gaat wel door op 4 januari. Voor deze buurten zijn kerstboomophalingen voorzien op maandagen 11, 18 en 25 januari.

Kerstboomverbranding op zaterdag 9 januari 2016

Een deel van de opgehaalde kerstbomen van begin januari wordt gebruikt voor de kerstboomverbranding op 9 januari op Linkeroever waar de kerstsfeer dan nog een laatste keer hoog oplaait. Iedereen is welkom op dit gratis spektakel op het Frederik Van Eedenplein met live-optredens, een vuurshow, hapjes en drankjes. Het evenement start om 17 uur. De kerstboomverbranding op Linkeroever is het slotfeest van Winter in Antwerpen.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is