Stadsdichter stelt ‘Het Seeflied’ voor tijdens Noorderlicht

Op 12 december 2014

Op 18 december nodigt Noorderlicht* iedereen uit voor een gratis hartverwarmende belevingsroute langs het Sint-Jansplein, het De Coninckplein en het plein in de Kerkstraat. Bezoekers kunnen langs de route genieten van wonderlijke lichtinstallaties, meeslepende klanken en lekkere traktaties. De rode draad voor deze avond is ‘Het Seeflied’, het nieuwe gedicht van stadsdichter en buurtbewoner Stijn Vranken.

 

Iedereen kan op donderdag 18 december vrij deelnemen aan de belevingsroute Noorderlicht, te voet of met de fiets. Om 19 uur start de route aan het Sint-Jansplein. Rond 20 uur bereikt ze het De Coninckplein en omstreeks 21 uur het plein in de Kerkstraat. Stadsdichter Stijn Vranken zal de hele route mee volgen. Zijn nieuwe stadsgedicht ‘Het Seeflied’ wordt tijdens de route feestelijk voorgesteld.

 

Op elk plein een andere verrassing

Aan het Sint-Jansplein wordt een monumentale lichtkubus feestelijk onthuld en is er smakelijke soep. Onder muzikale begeleiding van stadsfanfare ’t Akoord gaat iedereen daarna richting Bibliotheek Permeke op het De Coninckplein voor een spectaculaire 3D-projectie. Daar worden lekkere hotdogs geserveerd. De finale volgt in de Kerkstraat met de live-uitvoering van ‘Het Seeflied’ door o.a. Tine Reymer, Steven Van Gool en Vitalski. Verenigingen uit de buurt maken deze sfeervolle avond compleet met animatie en een gezellige kerstmarkt.

 

Noorderlicht toont ook wat vele buurtbewoners maakten tijdens verschillende creatieve ateliers die in aanloop naar de belevingsroute werden georganiseerd. De Permeke-Kubus stelt gedichten over de buurt tentoon en in de Kerkstraat prijkt een lichtstad geknutseld door enthousiaste kinderen. Feestelijk verlichte fietsen maken de route nog gezelliger.

 

Praktisch

Noorderlicht – belevingsroute met lichtinstallaties, muziek en animatie

donderdag 18 december 2014

programma:

o 19 uur: Sint-Jansplein

o 20 uur: De Coninckplein

o 21 uur: Kerkstraat

vrije deelname, te voet of met de fiets

gratis

meer info: www.permeke.org/noorderlicht en www.facebook.com/events/553555208079591/

 

* Noorderlicht is een initiatief van het district Antwerpen in samenwerking met de stad Antwerpen en Programma voor Stad in Verandering. Met dank aan Antwerpen Boekenstad, Bibliotheek Permeke, Het Oude Badhuis, wijkcomité Willibrordus, dr. Song, De Fietskeuken, Ell Circo d’ell Fuego, Kids Design en Depannage 2000.


Verantwoordelijke: Fons Duchateau, schepen voor samenlevingsopbouw

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is