Aanbod Antwerp’s Most Brilliant-juweliers breidt verder uit

Op 10 mei 2016, over deze onderwerpen: Diamant

In februari 2014 lanceerden de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre het kwaliteitslabel voor juweliers: Antwerp’s Most Brilliant. Onlangs werden de zesde auditronde en de eerste herauditronde afgesloten. Drie bijkomende juweliers behaalden het label: Adelin, Diamondland en Wouters & Hendrix. Dat brengt het totale aantal op twintig juwelierszaken. Het label is twee jaar geldig. Daarna volgt er een nieuwe audit. Dankzij het label wordt Antwerpen nog sterker in de kijker geplaatst als dé stad bij uitstek om een kwalitatief juweel te kopen. Zowel voor de juweliers als de klanten is de objectieve garantie die het kwaliteitslabel biedt een extra troef. Dankzij een handige brochure zijn de twintig gelabelde juwelierszaken makkelijk terug te vinden.

Met de drie nieuwe gelabelden wordt nog maar eens bewezen dat Antwerpen een zeer divers aanbod heeft aan juweliers. Dat is niet verwonderlijk in een stad waar veel creatieve ondernemers actief zijn.

Om de consument met vertrouwen te laten kiezen uit het grote aanbod aan diamanten en juwelen in Antwerpen is er het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant, een initiatief van de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre (AWDC). Enkel juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen rond duurzaamheid, veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en service voldoen kunnen het label halen. Om die kwaliteit te bewaken, is het label maar twee jaar geldig. Daarna volgt er een nieuwe audit.

In totaal zijn er nu achttien juweliers die het label hebben, goed voor twintig juwelierszaken. De gelabelde juweliers bieden voor elke klant een gepast juweel: van haute joaillerie tot juwelen met parels en unieke stukken tot zeer aparte collecties met of zonder diamant. De drie nieuwe juweliers die het label behaalden zijn opnieuw verspreid over het historisch centrum en de diamantwijk.

Adelin
‘Uniek en bijzonder' is het credo van zaakvoerder Salomon Wijnberg. Hij is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van antieke en oude juwelen en vintage-horloges. Hier vindt men nog authentieke diamantjuwelen met oude slijpvormen. Steenhouwersvest 6, www.adelin.be

Diamondland
Diamondland is een vaste waarde showroom in de diamantwijk. De zaak biedt een exclusieve collectie diamanten sieraden en klanten kunnen er ook hun droomjuweel laten ontwikkelen samen met hun atelier.
Appelmansstraat 33A, www.diamondland.be

Wouters & Hendrix
Sinds 2007 vertalen Wouters & Hendrix hun fantasie naast zilver ook in goud. Dankzij dit materiaal evolueren ze tot meer persoonlijke, kalmere vormen en een tijdloze schoonheid. Vakmanschap staat centraal.
Steenhouwersvest 52, www.wouters-hendrix.com

Alle juweliers zijn terug te vinden in een gratis folder, die in zes talen verkrijgbaar is bij de toeristische balie aan de Grote Markt of in het station Antwerpen-Centraal. In de folder wordt uitgelegd wat ‘Antwerp’s Most Brilliant’ betekent. Bovendien worden de klanten wegwijs gemaakt in het aanbod aan de hand van een korte profielomschrijving van elke juwelier en krijgen ze tips voor de aankoop van een diamant.

Alle Antwerp’s Most Brilliant-juweliers staan ook in de gratis applicatie ‘Antwerp loves diamonds’, beschikbaar voor iOS en Android-toestellen (smartphone & tablet) en op www.antwerpsmostbrilliant.be.

Nieuw: online-meldpunt voor consumenten en ondernemingen

Dat de stad en AWDC samen met hun partners kwaliteit hoog in het vaandel dragen, mag duidelijk blijken uit de strenge kwaliteitseisen voor het behalen van het Antwerp’s Most Brilliant-label en de blijvende monitoring. Daarnaast is het belangrijk dat consumenten of ondernemingen die het slachtoffer zijn van misleiding, bedrog of oplichting hun weg vinden om een klacht in te dienen. FOD Economie lanceerde daarom een online-meldpunt voor klachten. Consumenten of ondernemingen kunnen er hun probleem melden en krijgen meteen ook advies op maat. Het meldpunt kan gecontacteerd worden door te surfen naar http://meldpunt.belgie.be.

Alle informatie is ook terug te vinden in de nieuwe Antwerp’s Most Brilliant-folder en op www.antwerpsmostbrilliant.be.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor diamant

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is