Apps from Antwerp: apps die het leven in de stad makkelijker maken, krijgen steun van de stad

Op 16 juni 2017, over deze onderwerpen: Digitalisering

Vanaf vrijdag 16 juni om 16 uur tot en met vrijdag 30 juni kan iedereen stemmen voor zijn favoriete Apps from Antwerp-app. Zo’n applicatie wordt ontwikkeld om het leven in de stad aangenamer te maken. 17 ontwikkelaars dingen met hun digitaal idee mee naar de hoofdprijs: 20.000 euro én juridische of logistieke steun van de stad Antwerpen of één van de partnerbedrijven. De winnende ontwikkelaars krijgen 3 maanden de tijd om hun app te realiseren. Stemmen kan op www.appsfromantwerp.be.

Vanaf vrijdag 16 juni om 16 uur tot en met vrijdag 30 juni kan iedereen stemmen voor zijn of haar favoriete Apps from Antwerp-app. Dat is een app die ontwikkelaars uitwerken om een probleem in de stad op te lossen of bestaande situaties te verbeteren en zo het stadsleven makkelijker te maken.

Stemmen kan met een A-profiel via de website www.appsfromantwerp.be. Op die site kunnen geïnteresseerden ook alle digitale ideeën bekijken van 17 ontwikkelaars. Wie stemt, maakt kans op een virtual reality bril of een tablet.

Stad biedt winnaars financiële en logistieke ondersteuning

De app met de meeste stemmen krijgt een financiële ondersteuning van 20.000 euro. Ook de tweede en derde populairste app kunnen rekenen op een financieel duwtje in de rug: de tweede op 15.000 euro, de derde op 10.000 euro. Daarnaast krijgt de top 8 ook ondersteuning op het vlak van marketing en/of juridische of logistieke ondersteuning. Daarbovenop kunnen de ontwikkelaars rekenen op de expertise van heel wat toonaangevende bedrijven. De ontwikkelaars krijgen 3 maanden de tijd om hun app te realiseren.

Na het succes van de vorige editie, organiseert de stad Antwerpen de wedstrijd dit jaar een tweede keer. De 3 apps die de vorige editie wonnen, zijn succesvolle apps die het leven in de stad hebben verrijkt.

In maart ging de selectie voor deze tweede editie van start. Eind mei was de deadline voor het indienen van de cases. 17 ontwikkelaars dingen mee naar de winst in deze laatste selectieronde.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is