BK Antwerpen meer dan ooit het kampioenschap voor de fans

Op 22 juni 2017, over deze onderwerpen: Sport

Komende zondag 25 juni zijn alle ogen gericht op Antwerpen voor het BK wielrennen voor mannen en vrouwen. Zij strijden voor de nationale driekleur op een parcours van 17 kilometer door Antwerpen en de districten Hoboken en Wilrijk. Om de wedstrijd vlot te laten verlopen, de hinder voor de bewoners die op en rond het parcours wonen zoveel als mogelijk te beperken en de supporters vlot naar het evenement te krijgen, zijn er speciale mobiliteitsmaatregelen uitgewerkt.

Komend weekend staat Antwerpen helemaal in het teken van de fiets. Op zaterdag 24 juni zijn het de wielertoeristen die aan zet zijn tijdens de Belgian Cycling Championship Happening. Vanuit het nieuwe Havenhuis vertrekken zij op hun tocht naar de Antwerpse Haven en de (Nederlandse) polders om opnieuw te eindigen aan het Havenhuis. Op 25 juni strijden de Belgische profs – mannen en vrouwen – voor de nationale driekleur op het BK, met start op de Grote Markt en aankomst op de Desguinlei.

Mobiliteitsmaatregelen voor bewoners

Een dergelijk evenement brengt uiteraard hinder mee met betrekking tot de mobiliteit. Sporting A heeft in samenwerking met de lokale verkeerspolitie, de stedelijke mobiliteitsdienst en mobiliteitsbureau Scelta een mobiliteitsplan uitgewerkt met het oog op een veilig verloop van de wedstrijd, een vlotte bereikbaarheid voor supporters en zo weinig mogelijk hinder voor de bewoners die op of rond het parcours wonen. Het parcours is te vinden op www.sport.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. 

Dat parcours moet van zaterdag 24 juni 0 uur tot zondag 25 juni 18 uur parkeervrij worden gemaakt. Ook plaatsen die in de buurt liggen zullen tijdelijk parkeervrij worden gemaakt. De politie vraagt dan ook uitdrukkelijk om alle tijdelijke parkeerverbodsborden te respecteren.  Daarnaast is het volledige parcours op zondag 25 juni van 7 tot 18 uur afgesloten voor alle verkeer. Het parcours kan wel te allen tijde gekruist worden onder begeleiding van een van de vele seingevers of agenten die op het parcours zullen geposteerd staan. Ook wie een garage op het parcours heeft, wordt gevraagd om rekening te houden met het feit dat er binnen deze uren geen gebruik kan worden gemaakt van de garage.

Om de bewoners zo goed als mogelijk in te lichten zijn er ongeveer 50.000 bewonersbrieven gedrukt en gebust, waarin alle info op maat werd uitgewerkt. Deze zijn ook online terug te vinden op www.slimnaarantwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. 

Kom op een slimme manier supporteren op het BK

Ook wie zondag naar Antwerpen wil afzakken om te komen supporteren voor de renners wordt ten zeerste afgeraden om dat met de auto te doen, maar wel maximaal met de fiets of het openbaar vervoer. Wie toch met de auto komt, kan best zijn wagen parkeren op een van de park-and-rides aan de rand van de stad en verder gaan met het openbaar vervoer. Een volledig overzicht van de mobiliteitsinfo is te vinden op  www.slimnaarantwerpen.be.  Klik hier voor de rechtstreekse link.

Fanbeleving staat centraal

Het BK in Antwerpen wordt meer dan ooit het BK voor de fans. Zo komen er maar liefst 5 fanzones in de stad. Naast de aankomstzone aan de Desguinlei, wordt er aan de Gedempte Zuiderdokken ter hoogte van de Waalsekaai een Lotto-fanzone opgetrokken en kunnen supporters terecht in een fanzone aan de Pacificatiestraat. Ook in Wilrijk en Hoboken wordt de rode loper uitgerold voor de fans. In beide districten wordt er een fanzone voorzien. In Wilrijk kunnen supporters terecht in het Rik Van Linden-fandorp in de Valaardreef, aan de sportterreinen van voetbalclub Valaarhof en basketbalteam Red Vic. Het district Hoboken tovert de Kioskplaats dan weer om tot een gezellig fandorp. In al deze fanzones kunnen de supporters gratis terecht om de koers live en op groot scherm te zien en zullen er nog heel wat extra faciliteiten worden aangeboden.

Fiets zelf mee tijdens de  Belgian Cycling Championship Happening

Voor de sportieve supporters is het BK een unieke kans om zelf nog eens de benen te testen. Een dag voor het BK voor de profs staat de Belgian Cycling Championship Happening op het programma. Wielertoeristen mogen hun fiets opblinken voor een tocht van 55, 90 of 120 km richting ‘hoge noorden’. Start en finish liggen aan het Havenhuis. Alle info over deze cyclotocht is te vinden op www.sport.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. Online inschrijven voor deze bijzondere cyclo kan nog tot en met vrijdag 23 juni. Op zaterdag 24 juni is het ook mogelijk om ter plaatse aan het Havenhuis nog in te schrijven.

Praktisch

Belgisch kampioenschap wielrennen
zondag 25 juni 2017
programma:

start: Grote Markt

dames: 8 uur
heren: 11.45 uur

aankomst: Desguinlei

dames: 11 uur
heren: 17.30 uur

Alle info op www.bkantwerpen2017.be.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is