Internationaal Antwerps Atletiekgala pakt uit met opkomend talent

Op 27 juli 2017, over deze onderwerpen: Sport

27 |07 | 17
Op zaterdag 29 juli vindt het Internationaal Antwerps Atletiekgala plaats in sportcentrum De Rode Loop in Merksem. Atletiekclub OLSE Merksem leent haar atletiekpiste met 8 banen maar al te graag uit voor deze Flanders Cup.

Deze zaterdag verwelkomt Koninklijke Olse Atletiekclub uit Merksem de 53ste editie van de Flanders Cup, ook gekend als het Internationaal Antwerps Atletiekgala. Deze atletiekmeeting vindt gewoonlijk pas eind augustus plaats, maar zal dit jaar al een maand vroeger deelnemers en toeschouwers op de been brengen.

Bezoekers zien er de beste Antwerpse en Belgische atletiektoppers in wording aan het werk in verschillende disciplines (hardlopen, langeafstandslopen, kogelstoten, polsstokspringen, verspringen,…), maar bewonderen er die dag ook heel wat jonge, internationale atletiektoppers.

Onder de deelnemers aan deze 53ste editie bevinden zich verschillende atleten die in Merksem nog een laatste tussenstop houden alvorens door te reizen naar Londen, waar van 4 tot en met 13 augustus de Wereldkampioenschappen atletiek plaatsvinden. Zo verschijnt op de 400m onder meer Luguelin Santos (DOM) aan de start, de zilverenmedaillewinnaar van de Olympische Spelen in Londen.

Praktisch

zaterdag 29 juli vanaf 14 uur
programma

14 uur: voorprogramma met 100, 200 en 400 m voor de mannen en vrouwen
16 uur: hoofdprogramma met o.a. 800 en 1500 m voor de mannen en vrouwen en 5000 m voor de mannen vanaf B-reeks en de andere atletiekdisciplines

sportcentrum De Rode Loop, Rodeloopstraat 2, 2170 Merksem
prijs: 5 euro – tickets aan de kassa
meer info: www.olseac.be/gala -  gala [at] olseac.be

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is