Nieuw binnenplein voor jongerencentrum Kavka

Op 20 september 2017, over deze onderwerpen: Jeugd

Het binnenplein van jongerencentrum Kavka werd in een nieuw kleedje gestoken. Om het vernieuwde plein feestelijk in te huldigen, vindt er dit weekend een feestweekend plaats.

Jongerencentrum Kavka kreeg een nieuw binnenplein. Het huidige plein werd in de zomer grondig onder handen genomen en kreeg een volledig nieuwe look & feel. “Het binnenplein werd niet alleen onderhoudsvriendelijker en veiliger gemaakt, maar er werd ook rekening gehouden met klimaatrobuustheid”, verduidelijkt schepen Nabilla Ait Daoud. “Zo kwamen er bijvoorbeeld waterinfiltratiekratten die ervoor zorgen dat het regenwater niet rechtstreeks in de riolering terechtkomt en werd er voorzien in voldoende groen.” Daarnaast zorgen extra verankeringspunten ervoor dat podia en tenten veiliger bevestigd kunnen worden tijdens evenementen. De stad Antwerpen investeerde 75.000 euro in dit project.

Openingsweekend

Om het einde van de werken te vieren, vindt er van 22 tot 24 september een feestweekend plaats met tal van optredens en activiteiten.

De officiële opening van het vernieuwde binnenplein vindt plaats op vrijdag 22 september om 18 uur in aanwezigheid van schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud. De pers is hierbij van harte welkom in jongerencentrum Kavka, Oudaan 14, 2000 Antwerpen. Daarna wordt het feest op gang getrapt met een gratis feest in de concertzaal.

Zaterdagmiddag staat een Urban Afternoon op het programma met onder meer breakdance battles. ’s Avonds  begint het feest opnieuw met een Open mic van You on Stage, de slotshowcase van de Violancia Hits The Streets Tour en een afterparty van Antwerp City Drops. Op zondag palmen gitaren het binnenplein, de repetitieruimte en de concertzaal in voor het eerste Sunday Matinee Festival. Doorlopend voorziet een ploeg van Meeting of Styles de binnenplaats van nieuwe graffiti.

Het volledige programma staat op http://kavka.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. 

Kavka vzw

Kavka vzw biedt jongeren al jaren een ‘open huis’ in een veilige en vertrouwde omgeving. Ze krijgen hier volop kansen (in de vorm van infrastructuur en begeleiding) om te experimenteren met hun creatieve ideeën en zich te ontwikkelen dankzij event-gerelateerde workshops. Het oude schoolgebouw ontpopte zich tot een bruisend jongerencentrum met concertzaal, café en werk- en repetitieruimtes. Per jaar komen er meer dan 90.000 jongeren over de vloer.

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is