Samenwerking tussen Slim naar Antwerpen en werkgevers breidt verder uit

Op 20 oktober 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Al 28 grote Antwerpse werkgevers (i.e. bedrijven met meer dan 150 werknemers) stapten in het werkgeversaanbod van Slim naar Antwerpen. Zo keurde het college vandaag nog de toetreding van 7 grote bedrijven goed. In totaal worden zo circa 25.500 werknemers van grote bedrijven bereikt.

Slim naar Antwerpen startte in 2016 met de zogenaamde werkgeversaanpak. Dat was een antwoord op de vraag van veel werkgevers in de Antwerpse regio naar duurzame oplossingen voor het woon-werkverkeer van hun werknemers. Een team van ervaren bereikbaarheidsmanagers geeft bedrijven vanaf 20 werknemers mobiliteitsadvies op maat en biedt hen samen met enkele partners een reeks producten en diensten aan. Geïnteresseerde bedrijven worden onderverdeeld in twee groepen: 20-150 werknemers en meer dan 150 werknemers, en krijgen op basis daarvan een waaier aan diensten.

Een brede waaier aan diensten

Maar liefst 28 grote Antwerpse werkgevers zijn ondertussen de samenwerking met Slim naar Antwerpen aangegaan, samen goed voor circa 25.500 werknemers. Daarnaast zitten er ook nog eens 26 kleinere ondernemingen met 20 tot 150 werknemers in de werkgeversaanpak van Slim naar Antwerpen, goed voor nog eens circa 1700 werknemers. 

“Het aanbod van Slim naar Antwerpen bestaat uit een brede waaier aan diensten”, aldus schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “Naast mobiliteitsadvies op maat, krijgen bedrijven de kans om hun werknemers te laten proeven van verschillende vervoersmiddelen. Zo kunnen geïnteresseerden gedurende een bepaalde tijd bijvoorbeeld gratis een elektrische fiets, plooifiets, stadsfiets, bakfiets en/of bus of tram uittesten voor hun woon-werkverkeer. Verder kunnen pendelaars die overschakelen op de fiets een interessante kortingsregeling krijgen. Met al deze maatregelen willen we met Slim naar Antwerpen werknemers aanzetten om stil te staan bij hun woon-werkverkeer en het beste vervoermiddel voor hun traject te kiezen.” 

Grote spelers treden toe

Onder de grote werkgevers (i.e. met meer dan 150 werknemers) gingen eerder al 21 bedrijven de samenwerking aan met Slim naar Antwerpen. Vandaag keurde het college de toetreding van nog eens 7 grote werkgevers goed: Vanbreda Risk & Benefits, Baloise Belgium nv, FOD Financiën, Pidpa, Usg People Belgium nv en Digipolis. Reslea maakt het lijstje van 7 compleet. Dat is een groepering van Exmar nv, CMB nv, Moore Stephens nv, Maersk nv, Belgibo nv en Euronav nv.

“Als bedrijf met kantoren zowel op de Leien als op de Singel van Antwerpen, gaat  Usg People voor  een modern mobiliteitsbeleid”, vertelt Els Pauwelyn, HR & Legal Manager. “De huidige uitdagingen van de stad zien wij als een opportuniteit om onze medewerkers te stimuleren om te kiezen voor een groenere en gezondere manier van verplaatsen.”

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is