Speelslinger tussen voetgangerstunnel en Sint-Anneke plage

Op 23 februari 2018

De stad wenst de drie Vikingspeeltuinen langs de Thonetlaan opnieuw aan te leggen en een duidelijke verbinding tussen deze speelzones te leggen. Vandaag werd de visie voor deze heraanleg, in de vorm van een projectdefinitie en concept, goedgekeurd.

Speelslinger

De drie speelzones die heraangelegd worden, vormen een speelslinger, een wandelweg tussen de terreinen, langs de Thonetlaan op Linkeroever. Die start aan de Vikingboot naast de ingang van de voetgangerstunnel en eindigt aan de Kastanjedreef. Het eerste speelterrein van de slinger ligt tussen het Frederik van Eedenplein en de Zeescouts, het tweede aan de Charles De Costerlaan en het derde aan het miniatuurbotendok. Het ganse gebied maakt deel uit van het ‘speelweefselplan Linkeroever’, maar vandaag is er geen duidelijke verbinding tussen de verschillende speelterreinen.

“De stad hecht veel belang aan voldoende avontuurlijke en natuurlijke speelterreinen”, verduidelijk schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud. “De vernieuwde speelterreinen en de bespeelbare elementen in het Vikingthema tussen de verschillende speelzones zullen zorgen voor een heuse speelslinger die kinderen de weg zal wijzen tussen de voetgangerstunnel en Sint-Anneke plage. Zo kunnen kinderen al spelenderwijs ook dit mooie stukje Antwerpen beleven.”

Van onderzoek naar ontwerp

Voor de heraanleg van de speelterreinen heeft de stad de bestaande toestand in de drie zones onderzocht en zowel knelpunten als mogelijkheden in kaart gebracht. Die werden vertaald in een projectdefinitie en een concept voor de invulling van de drie zones.

Uit de analyse van de bestaande toestand blijkt dat de grootte van de terreinen en het Vikingthema het best behouden blijven. Er zal ook meer aandacht gaan naar de speelslinger zelf, die voorzien wordt van elementen voor speelaanleiding in hetzelfde thema.

Aandachtspunten bij de heraanleg zijn het vergroten van de toegankelijkheid, het voorzien van fietsenstallingen en de integratie van de terreinen in de vernieuwing van de Scheldeboorden.

De stad voorziet een budget van 400.000 euro voor dit project.

Verantwoordelijken: Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd – districtsburgemeester Paul Cordy

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is