Sporting A presenteert wereldtop paardensport op vernieuwde Jumping Antwerpen

Op 19 april 2017, over deze onderwerpen: Sport

Tot zaterdag 22 april brengt Jumping Antwerpen ’s werelds beste ruiters opnieuw naar de Scheldestad. Deze editie van de vijfsterrenjumping staat in het teken van innovatie. Met een vernieuwd concept en een gloednieuwe locatie zal Jumping Antwerpen meer spektakel brengen.

Vandaag gaat Jumping Antwerpen van start. Dit vijfsterrenpaardenevenement is een jaarlijkse traditie in de Scheldestad, maar de editie van 2017 staat in het teken van innovatie. Zo is de locatie verplaatst van de Scheldekaaien naar het noorden van de stad aan de Sloepenweg. Daar hebben bezoekers niet alleen een geweldig uitzicht op de Scheldebocht maar ook op het silhouet van het nieuwe Havenhuis. Dankzij de verhuis kan de organisatie de tribunecapaciteit optrekken en overdekken.

Ook het wedstrijdconcept is helemaal herbekeken en Jumping Antwerpen is een van de eerste jumpings die behoren tot de Jumping Class Challenge. Dit gloednieuwe format bestaat uit een driedaagse competitie die jumping ook voor niet-kenners gemakkelijker moet maken om te volgen. Bovendien gaat het spektakelgehalte gevoelig omhoog: er worden meer rechtstreekse duels uitgevochten tijdens de kwalificaties om tijdens de tweede dag met de top 8 van de kwalificaties en een aantal gelote combinaties verder te gaan. De winnaars van deze duels staan op de derde dag tegenover elkaar in een kwartfinale, een halve finale en een ultieme finale.

Indrukwekkend deelnemersveld

De voorbije jaren kreeg Jumping Antwerpen al heel wat topruiters in de piste, maar de deelnemerslijst van dit jaar is absoluut uitzonderlijk met 8 ruiters uit de top 10. Onder hen de volledige top 3 en 11 ruiters uit de top 30 van de FEI World Ranking. Zo is de nummer 1, de Duitser Daniel Deusser van de partij. Ook de nummer 2, de Duitser Christian Ahlmann, tekent present. Nummer 3 is de Amerikaan Kent Farrington, een ruiter die altijd voor de overwinning gaat en iemand die in België niet zo veel aan het werk te zien is.

Naast de grootste internationale namen, staan er ook heel wat landgenoten aan de start. Ze hebben het de voorbije winter uitstekend gedaan zodat België momenteel niet minder dan 5 ruiters in de top 30 heeft. Nicola Philippaerts, Gregory Wathelet, Olivier Philippaerts, Niels Bruynseels en Jérôme Guéry laten Antwerpen niet aan zich voorbij gaan.

Daarnaast krijgen nog 10 Belgische ruiters een kans in Antwerpen: Zoé Conter, Fabienne Daigneux-Lange, Pieter Devos, Thierry Goffinet, Francois Mathy jr., Gudrun Patteet, Gilles Thomas, Constant Van Paesschen, Wilm Vermeir en Chloé Vranken. Zij krijgen niet altijd de kans om deel te nemen aan vijfsterrenwedstrijden, dus voor hen is deze Jumping Antwerpen dan ook het ideale platform om zich in de kijker te rijden.

Praktisch

van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 april
ter hoogte van de Sloepenweg – Scheldebocht
 

Tickets:

van 10 tot 25 euro voor een enkel dagticket
van 40 tot 100 euro voor een groepsdagticket

Meer informatie en tickets op www.jumpingantwerpen.be

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is