Sporting A trekt 1.700.000 euro uit voor topsport

Op 2 juni 2017, over deze onderwerpen: Sport

Sporting A ondersteunt via het topsportfonds dit jaar 23 topsportclubs en 26 individuele topsporters met een totaal van 1.700.000 euro aan subsidies.

Vandaag stelt Sporting A de ondersteunde topsportclubs en topsporters van 2017 voor. 49 projecten ontvangen een erkenning als topsport, al dan niet met een financiële injectie van de stad; in totaal goed voor een bedrag van 1.700.000 euro.

Nieuwe namen

Bij de 23 topsportclubs zijn 3 samenwerkingsverbanden en worden grotendeels dezelfde clubs als de vorige jaren ondersteund. In de lijst van 26 individuele topsporters duiken enkele nieuwe namen en sporten op. “Dat getuigt van de langetermijnvisie van de topsportjury, maar weerspiegelt ook de grote diversiteit aan Antwerps topsporttalent. Het zegt ook veel over de goede prestaties van onze Antwerpse atleten afgelopen zomer op de Olympische en Paralympische Spelen”, aldus schepen voor sport Ludo Van Campenhout.

Beoordeling van de dossiers

De topsportdossiers werden beoordeeld op basis van 2 belangrijke criteria: het topsportgehalte en de maatschappelijke return. Uiteraard liggen sportieve prestaties aan de basis van topsport, maar ook de aanwezigheid van een topsportstructuur en -cultuur en een sterke visie zijn belangrijk. Topsport moet mee de strategie van de stad uitdragen en meer Antwerpenaars aan het sporten of bewegen krijgen. Daarnaast is de samenwerking tussen sportclubs een speerpunt voor de jury. Dankzij een dergelijke samenwerking worden de topsportprestaties binnen de eigen club gestimuleerd en ontstaan nieuwe mogelijkheden, zoals extra trainingsmomenten of het delen van sportmedische omkadering. Topsporters of topsportafdelingen van clubs laten samenwerken, verhoogt de efficiëntie van de structurele topsportondersteuning.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is