Sporting A zet verder in op openstellen schoolsportinfrastructuur

Op 7 juli 2017, over deze onderwerpen: Sport

Overeenkomst met scholen BSGO! Het Laerhof en vzw Sint-Ludgardis

Dankzij een overeenkomst met Sporting A kunnen sportclubs vanaf september ’s avonds en in het weekend terecht in de sportzalen van scholen BSGO! Het Laerhof (Merksem) en vzw Sint-Ludgardis (Antwerpen). In augustus worden beide locaties bovendien al ingezet voor de Antwerpse Sportweken. Met deze samenwerking wil Sporting A tegemoetkomen aan de stijgende vraag naar sportinfrastructuur.

Sporting A wil zo veel mogelijk Antwerpenaars aan het bewegen krijgen. Daarom investeert de stad in kwalitatieve, goed uitgeruste en toegankelijke sportinfrastructuren. Naast het bouwen van nieuwe en renoveren van bestaande sportaccommodaties, zet de sportdienst van de stad ook in op andere oplossingen, zoals het gedeeld gebruik van schoolsportinfrastructuur. Dat is nodig omdat veel stedelijke sportaccomocaties volgeboekt zijn. Het aantal aanvragen voor het gebruik van de stedelijke sporthallen, dat Sporting A elk seizoen opnieuw binnen krijgt, stijgt immers elk jaar.

“Om aan deze stijgende vraag te voldoen, zoeken we met de stad naar nieuwe en creatieve oplossingen zoals het samenwerken met scholen, zodat zij na de schooluren hun sporthallen openzetten voor Antwerpse sportclubs”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Zo hebben we al samenwerkingsovereenkomsten met 6 scholen van verschillende onderwijsnetten. Vandaag keurde het college twee nieuwe naschoolse samenwerkingsovereenkomsten goed: met het BSGO! Het Laerhof en met Sint-Ludgardis.”

Deze overeenkomsten gaan in vanaf 1 augustus 2017 en gelden tot en met 31 augustus 2019. In augustus gebruikt Sporting A beide locaties voor sportkampen in het kader van de Antwerpse Sportweken. Vanaf september kunnen sportclubs er ‘s avonds en in het weekend terecht. Sporting A zorgt voor het beheer. Via hen kunnen sportclubs intekenen op de beschikbare uren.

Onderstaande sporthallen openden eerder al naschools de deuren voor sportclubs door een overeenkomst met Sporting A:

het Koninklijk Atheneum van Berchem
Pius X op het Kiel
de campus Zuid van de Karel de Grote Hogeschool in de Brusselstraat
de sporthal Brilschans van Encora in Berchem
het Groenendaalcollege in Merksem
de Spectrumschool in Deurne.

Sportinfrastructuur in Antwerpen

Momenteel telt de stad 9 overdekte zwembaden (incl. Sportoase Veldstraat), 2 openluchtzwembaden,  27 (school)sporthallen en 13 openluchtsportlocaties, waar sportievelingen zich kunnen uitleven tijdens hun favoriete sport. Om aan de toenemende vraag naar sportinfrastructuur te voldoen, investeert Sporting A voortdurend in nieuwbouw én renovatie. Zo werd in 2015 nog het gloednieuwe hoogtechnologische topsportbad van Olympisch zwemcentrum Wezenberg geopend, waardoor Antwerpen zich nu het Vlaams topsportcentrum voor zwemmen mag noemen. Nog in 2015 werd o.a. ook het sanitair en de kleedkamers van sporthal De Bist, de kleedkamers van sporthal ’t Venneke, de inkomzone van sporthal Het Rooi en de riolering van sporthal Arena vernieuwd. Vorig jaar opende op Linkeroever dan weer de nieuwe Buurtsporthal IGLO.

Verantwoordelijke schepenen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport -  Claude Marinower, schepen voor onderwijs

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is