Stad en OCMW Antwerpen schenken 4400 euro aan YOUCA (voorheen Zuiddag)

Op 19 oktober 2017

Vandaag namen leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde middelbaar een dag verschillende jobs over in het kader van YOUCA Action Day. Zo verdienen ze geld voor het goede doel. 88 medewerkers van de stad en OCMW Antwerpen stonden vandaag hun job af voor het goede doel: een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador. Stad en OCMW schenken zo 4400 euro aan het initiatief.

Femke (18), student Wetenschappen-Wiskunde ging voor een dag aan de slag als redacteur interne communicatie bij personeelsmanagement: "Dankzij een initiatief als YOUCA Action Day sta ik bewust stil bij jongeren die het minder goed hebben in de wereld. Daar zet ik me met plezier voor in. Bovendien proef ik van het echte werk. Ik raad het iedere jongere aan, al is het maar voor een dag."

“Het toespreken van de cultuurkenners op de persconferentie voor het Barokjaar 2018 was stressvol maar het speciaalste wat ik ooit al heb gedaan. Met andere woorden, een dag om nooit te vergeten”, glundert Lenne  (17) die voor een dag de rol van schepen voor cultuur Caroline Bastiaens heeft overgenomen.

Fran (16), student Latijn-Talen volgde vandaag schepen voor onderwijs Claude Marinower: “Ik heb heel bewust gekozen voor deze job, omdat ik volgend jaar misschien rechten wil studeren. Ik twijfel nog een beetje, maar het is wel superinteressant om eens een dagje mee te lopen met een advocaat die daarnaast ook nog eens schepen is.”

Chloë (16) werkte vandaag als communicatiemedewerker bij het selectiecentrum van personeelsmanagement: “Ik koos deze job omdat ik communicatiemanagement wil studeren. Ik heb geleerd dat er veel denkwerk zit achter wat we lezen op websites. De YOUCA-dag heeft dus bevestigd dat ik de juiste richting zal kiezen.”

Maxim (16), Rosie (16) en Sabrin (18) deden ervaring op als coördinator Armoede en Welzijn bij ‘samen leven’: “Wij studeren humane wetenschappen en hebben geleerd dat er veel onzichtbare armoede is in Antwerpen. Gelukkig zijn er organisaties zoals de voedselbedeling, de sociale kruidenier, webpunten die zich om deze mensen bekommeren”.

Over YOUCA Action Day

Tijdens de YOUCA Action Day palmen meer dan 15.000 leerlingen in heel Vlaanderen en Brussel de werkvloer in om geld te verdienen voor het goede doel. Ze werken in een bedrijf, voor een organisatie of bij een particulier en staan hun loon af aan een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador.

Ook de stad en OCMW Antwerpen stelden hun deuren open en verwelkomden leerlingen.

Voor elke job betalen de stad en het OCMW 50 euro aan YOUCA vzw. Die vzw zamelt geld in voor jongerenprojecten. Dit jaar gaat de opbrengst naar een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador. YOUCA wil jongeren wereldwijd steunen in hun engagement en daarom steunen ze met de opbrengst ook 7 jongerenprojecten hier bij ons: Ratatouille, Caravan, Diggie vzw, een OKAN Cultuurproject van College Ten Doorn, Together We Stand, Missing You en Shoot for Dreams.

Meer info over YOUCA staat op www.YOUCA.be.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever – Fons Duchateau, voorzitter OCMW Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is