Stad en OCMW organiseren geslaagde jobdag voor knelpuntprofielen

Op 22 maart 2017, over deze onderwerpen: Economie & Werk, OCMW

De jobdag voor knelpuntsectoren die de stad en OCMW Antwerpen gisteren organiseerden was een succes. Meer dan 400 geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen en 170 bezoekers meldden zich aan voor een concreet sollicitatiegesprek. Dat toont aan dat stad en OCWM populaire werkgevers blijven.

Net als veel organisaties in de private sector, hebben ook stad en OCMW Antwerpen doorlopend een vacature-aanbod voor nieuwe medewerkers in specifieke knelpuntsectoren. Om die vacatures in de kijker te plaatsen, organiseerden zij op 21 maart een jobdag voor onder andere ingenieurs, financiële experts, juristen, preventieadviseurs, milieu-experts, maatschappelijk werkers en strategisch leidinggeven.

Meer dan 400 bezoekers kwamen een kijkje nemen. Van hen had meer dan 80% een hoger diploma op zak. Onder hen ook kandidaten voor de tweede editie van het succesvolle project voor ‘Hoog Opgeleide Anderstaligen’.

170 bezoekers meldden zich aan voor een concreet sollicitatiegesprek. Zij zetten de komende weken hun selectie verder.

Deelnemers aan de jobdag  namen met interesse deel aan de workshop ‘Hoe voorbereiden op een selectie’, vergeleken hun ‘cultural fit’ of persoonlijk waardeprofiel met dat van de stad, knoopten gesprekken aan met medewerkers van stad en OCMW in het praatcafé of volgden de presentaties van de 14 keynotesprekers die inspirerende verhalen deelden over hun loopbaan bij de stad of het OCMW.

Uit de evaluatie op het einde van de dag blijkt dat 93,8 % van de bezoekers tevreden was over deze jobdag.

Dankzij dit initiatief denken stad en OCMW op korte termijn een 30-tal knelpuntvacatures in te kunnen vullen.

De knelpunt- en andere vacatures staan doorlopend online op www.antwerpen.be/jobs.

Verantwoordelijke schepenen: Ludo Van Campenhout, schepen voor personeel – Fons Duchateau, OCMW-voorzitter

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is