Stad steunt filmopnames Patser – Brian De Palma filmt in Antwerpen

Op 9 juni 2017, over deze onderwerpen: Cultuur (+ erfgoed en toerisme)

De nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, met onder andere Matteo Simoni in een hoofdrol, wordt momenteel opgenomen in Antwerpen. De stad geeft een grote financiële injectie aan deze productie. Daarnaast  filmt ook de legendarische Amerikaanse regisseur Brian De Palma de komende weken in Antwerpen.

Patser is het verhaal van vier Antwerpse boefjes van Marokkaanse origine. Het viertal ontketent een ware bendeoorlog door een lading Colombiaanse drugs te stelen.

Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren de film. Zij zijn bekend van de films Black, Image en Broeders, en zijn een tijd geleden ook gevraagd om de blockbuster Beverly Hills Cop 4 te regisseren. De cast bestaat uit toppers als Matteo Simoni, Nora Gharib, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Gene Bervoets, Dimitri Vegas & Like Mike.

Antwerp Film Bonus voor Patser

Voor deze prent mag producent A Team Productions rekenen op 100.000 euro uit het Antwerpse filmfonds. Sinds 2015 maakt de stad 100.000 euro per jaar vrij om film- of televisieproducties met internationale uitstraling financieel te ondersteunen. Die keuze ligt volledig in de lijn van haar citymarketingstrategie. Bovendien komen de geïnvesteerde middelen de lokale economie en de lokale audiovisuele sector ten goede, en wordt bepaald dat de stad een zekere return krijgt van het productiehuis. Deze ‘Antwerp Film Bonus’ is complementair aan de bestaande filmfondsen in de Vlaamse regio, waaronder V.A.F. en Screen Flanders.

Brian De Palma filmt in Antwerpen

Niet alleen twee van de bekendste Belgische regisseurs filmen momenteel in Antwerpen. Ook de Amerikaanse filmlegende Brian De Palma filmt in de stad. De Palma is bekend van kassuccessen als Scarface, The Untouchables en Mission: Impossible. Zijn nieuwste project heet Domino, en brengt Christina Hendrickx (Mad Men) en Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) als hoofdacteurs. Domino vertelt het verhaal van een politieagent die de moordenaar van zijn partner zoekt terwijl Europa geteisterd wordt door terreuraanvallen.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is