The Tall Ships Races en Antwerp City Drops behalen respectievelijk brons en goud op de BEA Awards

Op 21 april 2017, over deze onderwerpen: Haven, Toerisme

De Benelux Event Awards, beter bekend als de BEA Awards, is een jaarlijks evenement waar prijzen worden uitgereikt aan eventorganisatoren van België, Nederland en Luxemburg in verschillende categorieën. De case van The Tall Ships Races kreeg van de jury brons in de categorie ‘Institutional’. Antwerp City Drops kreeg goud in de categorie ‘B2C’.

Antwerp City Drops

Op zaterdag 24 en zondag 25 september 2016 vond de eerste editie van het urban stadsfestival Antwerp City Drops plaats. Voor de organisatie van het event sloeg Sporting A de handen in elkaar met evenementenbureau Fast Forward.

Een weekend lang palmden slackliners, BMX’ers, skaters, urban dancers, street-art-artiesten,… de stad in. Op meer dan 10 verschillende locaties in de binnenstad zorgde een resem aan (inter)nationale atleten voor spektakel. Voor wie het allemaal zelf eens wilde proberen, waren er verschillende workshops. Nachtraven werden dan weer verwend met een unieke afterparty in 5 verschillende Antwerpse clubs. In totaal kwamen zo’n 50.000 kijklustigen genieten van de spectaculaire stunts van Antwerp City Drops. Ongeveer 5000 jongeren volgden workshops en initiaties.

De stad bekijkt momenteel een mogelijk vervolg met organisatiebureau Fast Forward. Dit wordt op korte termijn bekendgemaakt.

The Tall Ships Races

Antwerpen was in juli 2016 voor de zesde keer de gaststad voor The Tall Ships Races. Voor de organisatie van dit grootse internationale evenement gingen de stad en het Havenbedrijf Antwerpen op zoek naar een evenementenbureau. De opdracht werd gegund aan de co-productie Sylvester Productions en Push To Talk.

The Tall Ships Races vonden plaats van donderdag 7 tot en met zondag 10 juli 2016. Meer dan 500.000 bezoekers kwamen de kathedralen van de zee bewonderen. Niet alleen de prachtige schepen waren grote publiekstrekkers. Ook de randactiviteiten vielen in de smaak. De traditionele crew parade, die vrijdag van aan de Grote Markt over de Kaaien naar het MAS trok, lokte heel wat kijklustigen. Ook de liveconcerten van Natalia en Cookies & Cream waren populair. Op zaterdag konden bezoekers genieten van een schitterend vuurwerk boven de Schelde en op zondag was er de Parade of Sail.

Tijdens het jaarlijkse internationale congres van Sail Training International in Halmstad, Zweden, werden de tevredenheidscijfers, uitgebracht door de crew, meegedeeld. Daar haalde Antwerpen de topscore van de 4 gaststeden van 2016, met een tevredenheidscijfer van 92%.

De stad en het Havenbedrijf Antwerpen bekijken de timing voor een nieuwe kandidatuurstelling om het evenement opnieuw naar Antwerpen te halen.
Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever - Koen Kennis, schepen voor toerisme en mobiliteit - Marc Van Peel, schepen voor haven – Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is