Tijdelijke sluiting café wegens drughandel

Op 21 april 2017, over deze onderwerpen: War on drugs

Het college bevestigde vandaag het besluit van de burgemeester om een café aan de Sergeyselsstraat in Borgerhout te sluiten wegens drughandel. Het café moet gedurende 3 maanden dicht.

De politie ontving meerdere meldingen over drughandel in een café aan de Sergeyselsstraat in Borgerhout. Het moest vorig jaar al eens sluiten wegens drugoverlast.

Tijdens een observatie zag de politie dat een man het café binnenging en onmiddellijk terug buitenkwam. De politie controleerde deze man. Hij had een gebruiksdosis hasj (1,1 gram) verpakt in plasticfolie op zak. De man verklaarde dat hij sinds een half jaar geregeld drugs kocht bij een persoon in het café.

Daarna ging de politie over tot een controle van het café. In de rokersruimte zaten drie mannen. Er stond niemand achter de toog. Op de vraag van de politie wie de zaakvoerder was of wie er werkte, gaven de mannen geen antwoord. Er was geen kassa in het café.

Eén van hen was bij de politie gekend als zaakvoerder van een ander café dat in 2016 tijdelijk gesloten werd wegens drugoverlast. Hij beantwoordde aan de beschrijving die de drugkoper gaf. Er lagen brieven met zijn naam op achter de toog, maar hij ontkende dat hij er werkte.

 

Een andere aanwezige had 1 gram hasj en een joint bij zich. Hij was ook bij de politie gekend, onder andere voor drugfeiten.

 

Achter de toog vond de politie 3 gebruiksdosissen hasj met een totaal gewicht van 2,9 gram. In de keuken lag een rol plasticfolie. Deze was identiek aan de verpakkingen van de drugs achter de toog en bij de drugkoper.

De strijd tegen drughandel is één van de topprioriteiten van het college. Het bestuur wil de gezondheid en levenskwaliteit van alle burgers in de stad vrijwaren. Drugs dealen verstoort bovendien ernstig de openbare veiligheid en rust. Daarom bevestigde het college het besluit van de burgemeester om het café, volgens artikel 9bis van de Drugwet, gedurende 3 maanden te sluiten.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is