Van Nabilla’s beleid blijf je gezond!

Op 25 maart 2024

Gemeenteraadslid Johan Klaps schrok zich onlangs een hoedje bij het lezen van een krantenartikel over het stadspersoneel. In het verontrustend bericht was er sprake van dat het aantal langdurig zieken tussen 2017 en 2023 steeg van 12,58 naar een duizelingwekkende 20%. En in sommige diensten liep dit zelfs op tot 25%!

 

Maar wat bleek? Het artikel ging helemaal niet over Antwerpen, maar wel over… Gent.

 

Johan was toch nog steeds enigszins ongerust, want verricht het stadspersoneel van Gent dan niet grosso modo dezelfde taken als dat van Antwerpen? En zouden onze cijfers dan ook zo erbarmelijk zijn?

 

Daarom vroeg Johan aan schepen Nabilla Ait Daoud de cijfers op. En wat blijkt? In Antwerpen blijkt het o.w.v. langdurige ziekte al jaren redelijk stabiel, het schommelt tussen 4,3 en 5,1%. Wat een verschil!

 

Het grote verschil zou te wijten kunnen zijn aan het moderne personeelsbeleid van de stad, waarbij stevig wordt ingezet op de persoonlijke ontwikkeling en het welbevinden van de medewerkers. En voor wie toch uitvalt, ligt er een reïntegratieplan klaar.

 

Op die manier beschouwen de medewerkers de Stad als een fijne werkgever, is er minder werkverlet en slagen we er samen in om met minder mensen toch meer dienstverlening te geven.

De conclusie is duidelijk: van Nabilla’s beleid blijf je gezond!

Johan Klaps - Gemeenteraadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is