Zwemcentrum Wezenberg zaterdag opnieuw open voor publiek

Op 16 juni 2017, over deze onderwerpen: Sport

Op vrijdag 2 juni werd Olympisch zwemcentrum Wezenberg uit voorzorg gesloten nadat er schade werd vastgesteld aan de filterinstallatie. Na grondig onderzoek en de nodige herstellingswerken tijdens de voorbije 2 weken, gaat het zwembad zaterdag open, eerder dan gepland.

Tijdens een periodieke inspectie van de filterinstallatie van het wedstrijdbad van Olympisch zwemcentrum Wezenberg op vrijdag 2 juni werd vastgesteld dat een deel van de muur aan de open zandfilters schade vertoonde en instabiel was. Omdat deze filters zorgen voor de kwaliteit van het zwembadwater en een essentieel onderdeel zijn voor het functioneren van het zwembad, werd na een bijkomende grondige controle door de stadsingenieur beslist het zwembad met onmiddellijke ingang te sluiten.

De voorbije 2 weken is de schade grondig onderzocht en zijn door verschillende aannemers de nodige herstellingswerken uitgevoerd. Zo kan het zwemcentrum komende zaterdag (17 juni) opnieuw open gaan en kunnen de vaste baantjestrekkers opnieuw in het bekendste zwembad van de stad terecht voor hun frisse duik.

Grote renovatie in 2018

De kuip van het wedstrijdbad van zwembad Wezenberg dateert van de jaren ’70 en is toe aan een grondige renovatie en modernisering. Deze renovatie start in principe in het voorjaar van 2018.  Hierover volgt nog een uitgebreide communicatiecampagne.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever -  Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is