Zuhal Demir:"Arbeidsmarkt en brugpensioenen nu hervormen om welvaart te behouden."

Op 31 december 2011

Dat de socialistische vakbonden en ziekenfondsen mee hielpen schrijven aan het regeerakkoord verwondert Kamerlid en arbeidsspecialiste van N-VA Zuhal Demir niet. Dat diezelfde vakorganisatie vorige week staakte tegen de pensioenhervorming, wél. Demir: "Eerder dan te staken tegen hervormingen die noodzakelijk zijn maar niet ver genoeg gaan, heeft onze arbeidsmarkt nood aan een zuurstofkuur. Dat de vakbonden dat niet inzien, getuigt van weinig realiteitszin. Ze spelen met onze welvaart."

De hervorming van het brugpensioen is geschreven op maat van werknemers van grote ondernemingen zoals Arcelor of Durobor, zo blijkt uit De Standaard en Le Soir. Voor Zuhal Demir kan dit niet. "Hervormingen van de brugpensioenen en het arbeidsmarktmodel moeten in het belang zijn van iedereen," zegt Demir.

Brugpensioen blijft

Voor de N-VA, en dat is niet nieuw, zijn er maatregelen nodig om onze oudere werknemers aan de slag te houden.

Demir: "We moeten dringend de loonlasten en het ontslagrecht hervormen… Nieuwe loopbaanmodellen bedenken, ook: alleen zo blijft het voor oudere werknemers aantrekkelijk en aangenaam om door te werken, in plaats van voor brugpensioen te kiezen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is