Het Verhaal van Antwerpen - Kom op zaterdag 3 juni naar De Quaeye Werelt en maak kennis met het nieuwe boek van Bart De Wever.

3 juni 2023 - 13:00 tot 17:00

Bart De Wever vertelt daarin 33 verhalen over Antwerpen, van kleine anekdotes tot wereldschokkende gebeurtenissen. Hij schrijft over de voorhuid van Christus en een negentiende-eeuwse professor die bij kaarslicht schilderijen van Rubens opsmukte. Over vreselijke ziekten, verdacht vastgoed en polarisering in de pers. Het verhaal van Antwerpen geeft inzicht in de geschiedenis van de stad. Het vertelt waar we vandaan komen, helpt ons te begrijpen wie we zijn en biedt inspiratie om te beseffen wie we willen worden. Uit de verhalen blijkt een liefde voor Antwerpen en voor de stadsgemeenschap die er thuis is.

Kom op zaterdag 3 juni naar onze tent op het middeleeuws spektakel De Quaeye Werelt in het Rivierenhof in Deurne. U kan het boek daar tussen 13u en 17 u aankopen voor 35 euro* (exclusieve verkoopsprijs, winkelprijs 39,50 euro) Vanaf 16u kan u het boek laten voorzien van een handtekening van Bart De Wever. Onze tent staat in de omgeving van kasteel Rivierenhof (op de dreef naast de vijver halverwege het kasteel en het sprookjeshuis).

De rest van de tijd kan u onze burgemeester her en der spotten als Filips van Marnix van Sint-Aldegonde, de buitenburgemeester ten tijde van de belegering van Antwerpen in 1584-1585 en de rechterhand van Willem van Oranje.

*Om de verkoop te vergemakkelijken vragen wij u om het bedrag van 35 euro gepast te voorzien indien u het boek wenst aan te schaffen.

contactpersoon: David Dogge - 0493 36 93 14 (in geval u onze tent niet kan vinden - het zal behoorlijk druk zijn die dag)

Adres: 

Kasteel Rivierenhof, Parkdreef, 2100 Deurne