16de editie van het Gymgala brengt wereldtoppers naar Antwerpen

Op 10 december 2014

Op zaterdag 13 en zondag 14 december vindt in de Antwerpse Lotto Arena de 16de editie van het Gymgala plaats. In het Europese Sporthoofdstadjaar 2013 sloeg de Gymnastiek Federatie een jaar over door de organisatie van het WK Artistieke Gymnastiek, maar in 2014 staat het Gymgala terug op de Sporting A-kalender. Met een indrukwekkende lijst van nationale en internationale toppers, wordt het opnieuw een onvergetelijk gymspektakel voor de hele familie.

Blikvangers op de zestiende editie van het Gymgala zijn de Roemeense artistieke turnster Larisa Iordache (zilver op het WK 2014) en het Duitse wonderkind Fabian Hambüchen (vice-Olympisch kampioen aan de rekstok en 3de allround op het WK in Antwerpen). Ook de tumblingtop uit Groot-Brittannië en Rusland tekent present. Wit-Rusland stuurt zijn beste vertegenwoordigers. Op de trampoline zal Uladzislau Hancharu (brons op het WK 2014) schitteren. In de ritmische gymnastiek zorgt Melitina Staniouta (brons op het WK 2014) voor nog meer uitstraling.

Naast gymnasten zullen tal van 'special acts' het programma nog meer kleur geven. Zo stuwen internationale (circus)gezelschappen uit Zwitserland, Canada, Japan en Afrika de show naar een ongeëvenaard niveau.

Het Gymgala is een ideale gelegenheid om de Belgische topgymnasten aan het werk te zien. Bekende namen als Laura Waem, Julie Croket, Kristof Schroé, Joris Geens en Loïc Lenor zijn van de partij in de Lotto Arena. De topsporters in het acrogym en het demoteam van OTM Gent vervolledigen het talentenlijstje van eigen bodem.

Presentatoren van dienst zijn Peter Van de Veire op zaterdag en Charlotte Leysen op zondag.

Alle info en tickets op www.gymgala2014.be.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is