5 tips voor een griezelig sportieve herfstvakantie

Op 26 oktober 2018, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport

De herfstvakantie staat voor de deur. Sporting A pakt uit met 5 leuke tips om deze vakantie een sportieve boost te geven. Van zwemmen tussen spoken, zombies en andere griezelige schepsels op Halloweendeuntjes over een FIFA-gametornooi of skate contest in Sportopia tot schaatsen.

1. Halloweenzwemmen in de Antwerpse zwembaden

Op woensdag 31 oktober is het spoken geblazen in 3 Antwerpse zwembaden tijdens het Halloweenzwemmen. Tussen 18 en 21 uur kunnen waterratten komen sfeerzwemmen in ultieme Halloweensfeer in zwembaden Arena in Deurne, Sorghvliedt in Hoboken en Park van Merksem. Na het zwemmen worden de bezoekers getrakteerd op een lekkere kom pompoensoep en kunnen ze een foto nemen in de fotohoek. Kinderen die de speciale Halloween-kleurplaat afgeven, krijgen bovendien een leuk Halloweencadeau. Meer info (en de kleurplaat) staan op www.sportingA.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. 

2. Allerlaatste kans voor Sportopia

Sportopia, met 5000m² het grootste indoor sportpretpark van het land, trekt voor de laatste dagen van deze editie alle registers open. Naast de spectaculaire attracties en Helden-parcours die de hele zomer lang al druk werden gebruikt, staan er in de herfstvakantie ook twee speciale activiteiten op het programma:

Skatecontest: op zaterdag 3 november vindt in het skatepark van Sportopia een echte skatecontest plaats met 5 challenges, een wedstrijd en een skatedemo.
FIFA-gametornooi: op donderdag 1 november vindt op E-sportopia een groots FIFA-gametornooi plaats. Fervente gamers kunnen het beste van zichzelf geven in het bekende videospel. De winnaar kan zijn FIFA-kwaliteiten meten tegen professioneel gamewonder Bryan Moeyaert. 

Sportopia kende ook dit jaar weer een enorm succes. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen het sportpretpark nog tot en met zondag 4 november (dus ook op 1 november) bezoeken. Meer info staat op www.antwerpen.be/sportopia. 

3. Schaatsplezier op ijsbaan Ruggeveld

IJsbaan Ruggeveld is de thuishaven voor Phantoms ijshockeyclub en Kunstschaatsclub Ruggeveld, maar ook een brok ijsschaatsnostalgie. Tijdens de herfstvakantie kunnen liefhebbers komen schaatsen tijdens de drie publieksmomenten:

woensdag van 14.30 – 16.30 uur;
vrijdag van 20 – 22 uur; 
zondag van 15 tot 17 uur. 

De kostprijs per schaatsbeurt is 4 euro, inclusief gebruik van schaatsen. Meer info staat op www.sportingA.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. 

4. Zwemmen in een van de Antwerpse zwembaden

Jaarlijks vinden ruim 1,5 miljoen zwemliefhebbers de weg naar één van de Antwerpse zwembaden. Is het een dagje minder weer tijdens de herfstvakantie, dan is baantjeszwemmen of komen plonsen met de kinderen een prima keuze als binnenactiviteit. In de herfstvakantie openen een aantal zwembaden langer de deuren. Meer info staat  op www.antwerpen.be/zwembaden. 

5. UiTmetVlieg: sportief aanbod voor kinderen in Antwerpen

Naast het ruime aanbod van Sporting A, biedt de UiTmetVlieg-kalender ook nog mogelijkheden in Antwerpen tijdens de herfstvakantie: turnen, dansen, capoeira, yoga, ..., kortom: sportieve activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Meer info staat op www.uitmetvlieg.be.
 

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is