Bezette stad : Janssens levert stad uit aan wilde vakbondsacties!

Op 4 maart 2011

De N-VA Stad Antwerpen veroordeelt met klem de agressieve en intimiderende vakbondsacties in het winkel- en handelscentrum van Antwerpen. Alle winkels op de Meir en de hele Stadsfeestzaal worden geblokkeerd. Klanten worden weggejaagd. De actievoerders beweren de toelating te hebben gekregen van de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens om tot 14.00 uur de winkels te blokkeren.

 De N-VA stad Antwerpen veroordeelde gisteren al met klem de beslissing van de burgemeester om toelating te geven aan de socialistische vakbond ABVV om actie te voeren op de Meir. Burgemeester Patrick Janssens had - ondanks het negatief advies van de politie - toch een uitzonderlijke toelating verleend. Deze uitzondering werd volgens de burgemeester, alleen gegeven op voorwaarde dat er geen hinder zou zijn voor de klanten. Vandaag stellen we vast dat van een vriendelijke sensibiliseringsacties geen sprake is, wel van regelrechte blokkades zoals aangekondigd in de ABVV-pamfletten.

 De actievoerders beweren intussen dat ze wel degelijk toelating kregen van de burgemeester om het winkelgebied in het hart van Antwerpen tot 14.00 uur lam te leggen. Patrick Janssens kan zich in elk geval aan zijn verantwoordelijkheid onttrekken : eerst gaf hij uitzonderlijk toestemming tot deze actie en nu laat hij de politie niet ingrijpen. Er is overigens weinig of geen blauw op straat te bespeuren. “Het is duidelijk dat de Antwerpse burgemeester de wilde actievoerders geen strobreed in de weg legt”, aldus N-VA gemeenteraadslid Bart De Wever.  De Wever kondigde gisteren al aan dat hij niet zal nalaten de burgemeester hierover te interpelleren op de volgende gemeenteraad

 De N-VA stad Antwerpen deelt het ongenoegen bij winkeliers en klanten en begrijpt de ergernis over de agressieve manier van actievoeren. Intussen laat de burgemeester als hoofd van het politiekorps betijen: uitbaters van Planet Parfum hebben de Blauwe Lijn gecontacteerd, maar de politie grijpt niet in. De handelaars van de Stadsfeestzaal hebben uit pure armoede een gerechtsdeurwaarder opgetrommeld om in te grijpen. Blijkbaar is dit hun enige verweer : een gerechtsdeurwaarder de economische schade laten vaststellen en dan een klacht indienen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is