Educatief bordspel ‘Beestige Baasjes’ test of kinderen wel klaar zijn voor een huisdier

Op 5 december 2014

Op dinsdag 9 december zal schepen voor dierenwelzijn Nabilla Ait Daoud samen met enkele leerlingen van ecoschool Het Baronneke het bordspel ‘Beestige Baasjes’ spelen. Hiermee wil ze onder de aandacht brengen dat een huisdier niet voor even is, maar voor het leven.

De pers is van harte welkom op dinsdag 9 december om 9 uur in ecoschool Het Baronneke, Baron Leroystraat 31, 2100 Deurne.

 

Waarom het bordspel ‘Beestige Baasjes’?

Maar al te vaak worden schattige puppy’s, kittens, waterschildpadden of konijntjes in huis gehaald zonder stil te staan bij de zorgen en kosten dat zo’n diertje met zich meebrengt. Sensibilisering en preventie is daarom heel belangrijk. Met dit spel worden via kennis-, doe- en stellingsvragen de leerlingen bewust gemaakt rond het houden van huisdieren.

Omdat kinderen via een spel snel en gericht iets aanleren en zo ook hun eigen omgeving kunnen beïnvloeden met positieve lessen, is dit een interessant hulpmiddel.

Het spel heeft niet de bedoeling om het houden van dieren af te raden. De stad Antwerpen wil enkel voorkomen dat mensen zich halsoverkop in een dierenavontuur storten en er later spijt van krijgen. Een huisdier kost immers heel wat tijd, inspanning en geld.

De stad ontwikkelde het spel in 2011 samen met het productiehuis ImpressantPlus. Het spel is vooral gericht op scholen maar sinds 2012 kan iedereen het spel ontlenen in alle stadsbibliotheken en in het documentatiecentrum Atlas. Sinds kort is het spel ook te ontlenen via het EcoHuis Antwerpen en de kinderboerderij in Wilrijk.

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor dierenwelzijn

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is