Gratis zwemtickets voor nieuwe inwoners

Op 6 december 2013

 Om nog meer Antwerpenaars aan het sporten te zetten, wil de stad haar 12 zwembaden promoten. Daarom krijgen alle nieuwe inwoners een gratis zwembeurt cadeau.  Binnen het project Sport Na School stelt de stad ook nog 800 zwempassen ter beschikking van scholieren uit het secundair onderwijs.

 

Zwemmen is een zeer populaire sport in Antwerpen. Antwerpen telt dan ook 9 overdekte zwembaden  en 3 openluchtzwembaden. Onlangs werden de openingsuren  uitgebreid om iedere Antwerpenaar nog meer kans te geven om te genieten van een zwembeurt in een zwembad naar keuze. Vandaag besliste de stad om nog een aantal bijkomende acties te organiseren om zoveel mogelijk nieuwkomers en scholieren te laten kennismaken met het uitgebreide aanbod aan zwembaden.

 

Gratis zwemtickets voor nieuwe inwoners

Zo besliste de stad om elke nieuwe inwoner van de stad Antwerpen een gratis zwembeurt te geven. Concreet krijgen de nieuwe inwoners onder andere een gratis zwemticket aangeboden op de onthaalavonden die elk district organiseert om nieuwe inwoners welkom te heten en wegwijs te maken in het district.

Deze tickets zijn geldig in elk stedelijk zwembad en zwembad Sportoase Veldstraat. Op die manier wil de stad de inwoners meteen aanzetten om een frisse duik te nemen.

 

Sport Na School

In het kader van de ondersteuning van het concept ‘Sport Na School’ (SNS) van Bloso stelt de stad 800 SNS-passen ter beschikking aan jongeren van het secundair onderwijs. Zij kunnen met deze pas tot en met 16 mei 2014 gratis gebruikmaken van onder meer de volgende sportaccommodaties op onderstaande dagen en uren.

 

  • zwembad Ieperman -  Wilrijk
    elke dinsdag en donderdag van 16 – 18 uur
  • zwembad Sorghvliedt – Hoboken
    elke maandag en donderdag van 16 – 18 uur
  • zwembad Arena – Deurne
    elke maandag en vrijdag van 16 – 18 uur
    elke woensdag van 13.30 – 15.30 uur
  • zwembad Park van Merksem
    elke maandag en vrijdag van 16 – 18 uur
    elke woensdag van 12.30 – 16 uur
  • zwembad Wezenberg
    elke maandag en vrijdag van 16 – 18 uur
    elke woensdag van 13.30 – 15.30 uur
  • zwembad De Schinde
    elke woensdag van 13.30 – 15.30 uur

Tijdens de schoolvakanties zijn de SNS-passen niet geldig.

 

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is