Interactief platform verzamelt tips om bereikbaarheid tijdens werken Noorderlijn te bespreken

Op 3 november 2014

In april 2015 starten de eerste werken rond het project Noorderlijn. Dit project, ook bekend onder de technische naam Brabo 2, verhoogt de bereikbaarheid van het Noorden van Antwerpen met de tram. Vlaanderen en de stad Antwerpen investeren namelijk in een autoluw en aantrekkelijk Operaplein en in 9 km nieuw tramnet. Tegelijk wordt een aantal belangrijke verkeersassen op een leesbare en verkeersveilige manier heraangelegd voor alle weggebruikers. De site www.noorderlijn.be/tips verzamelt informatie over de werken en biedt een interactief platform vol maatregelen en tips voor tijdens de werken waar iedereen zijn reacties of eigen tips kwijt kan.

 

In april 2015 starten de eerste werken voor de aanleg van de Noorderlijn. De aannemer gaat dan aan de slag op de Frankrijklei, de Kaaien, het Eilandje en de Noorderlaan. Hinder is daarbij onvermijdelijk, maar kan beperkt blijven door een goede voorbereiding. Zo zijn alle mogelijke suggesties die in 2012 gemaakt zijn over de werken, al meegenomen. Iedereen is welkom om ook nu verder mee na te denken over hoe de stad bereikbaar kan blijven.

 

Iedereen die zich dagelijks in de stad verplaatst, kent zijn reisweg door en door. Tijdens de werken kan die reisweg er anders gaan uitzien. Door op een andere manier te reizen, is het mogelijk om toch vlot op je bestemming te geraken.

 

Op www.noorderlijn.be staat alvast een eerste set maatregelen, tips en goede voorbeelden. Iedereen mag die aanvullen met ideeën en handige tips of kan reageren op voorstellen van anderen. Iedereen wordt daarom uitgenodigd om zijn ideeën te delen op het forum.

 

Het Noorderlijnproject of Brabo 2 is een belangrijke bouwsteen van het Masterplan 2020. Dit plan van de Vlaamse overheid wil:

de bereikbaarheid van de stad en de haven veilig stellen voor alle vervoersmiddelen;

de verkeersveiligheid van alle weggebruikers verbeteren;

de leefbaarheid voor de Antwerpenaars garanderen.

 

Om de Noorderlijn te realiseren, werken de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, De Lijn, het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Antwerpen nauw samen.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is