Janssens houdt zich niet aan zijn woord : geen verkiezingsstunts a.u.b.

Op 20 mei 2012

Het laatste waar de Antwerpenaar op staat te wachten, zijn verkiezingsstunts”, aldus burgemeester Patrick Janssens in zijn rentrée-interview op de regionale televisiezender ATV. Waarna hij onmiddellijk een stunt uit de kast haalt door te verklaren dat het geld van de stad Antwerpen (25 miljoen euro) niet langer gereserveerd moet blijven voor een nieuw voetbalstadion, maar wel voor kinderopvang en extra schoolcapaciteit.

De N-VA stelt vast dat de burgemeester zichzelf tegenspreekt en de verkiezingscampagne nu al inzet door een akkoord binnen de meerderheid zo goed als op te blazen. De afspraak binnen de meerderheid luidt dat we de middelen van de stad en de haven reserveren tot in oktober en dan beide clubs mee voor hun verantwoordelijkheid plaatsen.

De N-VA vindt dit een vreemde manier om de verkiezingscampagne te starten. De uitspraken van Patrick Janssens zijn afgetoetst noch binnen de meerderheid noch met de betrokken voetbalclubs. Dit voorstel is politiek deontologisch niet correct, ook begrotingstechnisch mist het elke geloofwaardigheid.

De N-VA begrijpt tot slot niet waarom dat burgemeester Janssens van het nieuwe voetbalstadion en de extra schoolcapaciteit een of/of verhaal van maakt. Al vanaf 2006 wordt – onder meer via AG Vespa – een inhaalbeweging ingezet om extra schoolcapaciteit te creëren. Wekelijks worden dossiers goedgekeurd op het college van burgemeester en schepenen. Voor N-VA gaat het hier om een en/en-verhaal.

“In tegenstelling tot burgemeester Patrick Janssens menen wij dat het gebrek aan schoolcapaciteit en kinderopvang niet zo onvoorspelbaar was. Blijkbaar wordt men bij sp.a wel erg laat wakker”, besluit gemeenteraadslid Bart De Wever (N-VA).

 

Bart De Wever

Gemeenteraadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is