Magisch openingsspektakel Winter in Antwerpen groot succes

Op 7 december 2014

Winter in Antwerpen ging gisterenavond van start met een wonderlijke parade van vuurkunstenaars, circusartiesten, acrobaten, installaties, muziek, een indrukwekkende lichtshow en vuurwerk. 110 000 bezoekers woonden het spektakel in het centrum van de stad bij. Winter in Antwerpen is zo met een knal begonnen. Nog tot en met 4 januari genieten bezoekers in de Koekenstad van de winter op zijn warmst met onder meer pop-upconcerten van bekende artiesten op de Groenplaats, familiedagen op de ijspiste aan ’t Steen en vuuranimaties op de Grote Markt.

De magische parade die Winter in Antwerpen gisteren opende, liep van op het Koningin Astridplein tot aan de Ernest Van Dijckkaai. Verschillende gezelschappen, waaronder het gerenommeerde Compagnie Off zorgden voor feeërieke taferelen die de 110 000 aanwezige bezoekers onmiddellijk onderdompelden in een dromerige sfeer.

Winter in Antwerpen, het eindejaarsfestijn van de stad, is nu dus officieel van start gegaan. Tot en met 4 januari valt er nog heel wat te beleven.

Pop-upconcerten onder ‘t Afdak

Voor livemuziek moeten liefhebbers op de Groenplaats zijn. Onder ’t Afdak, een pop-up podiumcontainer met een grote luifel, vinden een maandlang concerten plaats. Welk toptalent er wanneer valt te beluisteren, wordt telkens maar de dag zelf bekendgemaakt op www.antwerpen.be, Twitter en Facebook.

Zondag = familiedag

Op het Steenplein wordt er geschaatst onder fonkelende lichtjes en met zicht op de Schelde. Er staat ook een reuzenrad van waaruit bezoekers een prachtig uitzicht over de stad hebben. Speciaal voor gezinnen zijn er op zondagen familiedagen. Wie even wil uitblazen, vlijt zich neer in de winterbar of het bijhorend terras.

’t Stad in vuur en vlam

De winter wordt warm in Antwerpen. Niet alleen figuurlijk maar op sommige plaatsen ook letterlijk. Zo is er op de Grote Markt elke vrijdagavond vuuranimatie te bewonderen.

Winter in Antwerpen heeft nog véél meer in petto. Het volledige programma en openingsuren staan op www.antwerpen.be/winter. Op Facebook en op Twitter is er extra info te vinden en ook leuke sfeerbeelden.

 

Verantwoordelijke: Burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is