Minister Bourgeois investeert in Antwerpse Zoo

Op 22 december 2011

De Zoo krijgt van Vlaanderen 2,95 miljoen euro voor de heraanleg en de restauratie van een aanzienlijk deel van haar terreinen.
Concreet gaat het om het stuk tussen de Egyptische tempel en het verblijf van de bizons en de lama's, aan de zijde Ommeganckstraat en Ploegstraat. Het totale project kost 18 miljoen euro, waarvan de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde 15 miljoen op zich neemt.

"De werkzaamheden starten ten vroegste eind 2012", zegt woordvoerster Ilse Segers. "Ze zullen, als alles goed gaat, in 2015 klaar zijn. We zijn uiteraard heel blij met dit duwtje in de rug. De Zoo is een geklasseerd monument en ook nog eens een landschapsmonument. De verbouwingen moeten dus gebeuren met respect voor de oorspronkelijke plannen, maar anderzijds ook met oog voor de nieuwste technieken inzake dierenwelzijn en bezoekerscomfort."

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) spendeert met de 2,95 miljoen het totale budget voor toeristisch-recreatieve projecten aan de Zoo. De facelift is dan ook ingrijpend. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd en er komen enkele nieuwe dierenverblijven. Het neushoorn-, runder- en lamagebouw zijn aan renovatie toe en ook de restauratie van de in 1856 gebouwde Egyptische tempel, waar de olifanten en de giraffen verblijven, is in het project opgenomen. Ook de historische tuin in dit gedeelte wordt aangepakt.

Wim Daeninck

© 2011 Concentra

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is