Nieuwe Cambio-autodeelplaatsen aan Van Eycklei en Van Hombeeckplein

Op 5 december 2014

In de loop van januari komen er opnieuw 4 Cambio-autodeelplaatsen bij op 2 locaties. Daarmee wordt het netwerk nog fijnmaziger en staan er voor steeds meer Antwerpenaars deelauto’s klaar op wandelafstand van hun woning. Autodelen wordt zo steeds gemakkelijker.

Aan de Van Eycklei komen er 2 plaatsen naast de fietstrommel bij het stadspark. Op het Berchemse Frans Van Hombeeckplein komen er 2 plaatsen ter hoogte van huisnummer 29, naast de voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap.

De inrichting van deze extra plaatsen past binnen het Antwerpse beleid om autodelen verder te stimuleren door onder meer het aantal voorbehouden parkeerplaatsen te verhogen. Autodelen levert in de praktijk immers een flinke ruimtebesparing op – gemiddeld 4 tot 8 parkeerplaatsen per deelwagen.

In heel Antwerpen zijn er momenteel 90 Cambio-auto’s beschikbaar op 37 locaties. Op 1 januari 2013 waren dat 52 auto’s verspreid over 18 locaties. Begin 2015 volgen er waarschijnlijk nog 3 extra locaties.

Naast het faciliteren van Cambio-plaatsen, stimuleert Antwerpen autodelen ook via andere initiatieven. Zo groeide Bolides ondertussen (sinds de start in juli 2013) uit tot een organisatie met 9 deelwagens (zonder vaste parkeerplaatsen) verdeeld over 6 ‘Bolides communities’. Daarnaast zijn er in Antwerpen nog 13 vaste particuliere autodeelplaatsen.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is