Nieuwe snelle tijdelijke verkeersveiligheidsmaatregelen aan Vlaamsekaai

Op 5 december 2014

De stad Antwerpen plaatst een extra verkeersplateau op de Vlaamsekaai om er de snelheid van het verkeer te remmen. Iets verderop in deze straat wordt een fietsstrook veiliger gemaakt.

Uit metingen van de verkeerspolitie blijkt dat er op een deel van de Vlaamsekaai dikwijls (veel) te snel gereden wordt. Daarom komt er ter hoogte van het terras aan huisnummer 71-72 een bijkomend verkeersplateau.

Ter hoogte van huisnummer 53 wordt een parkeerstrook afgebakend met markeringen en plooibakens om er een goede en veilige doorgang voor de fietsers te garanderen. De plooibakens zorgen ervoor dat de wagens niet tot tegen de fietsstrook parkeren.

Verkeersveiligheid, een belangrijk aandachtspunt

De stedelijke Staten-Generaal van de verkeersveiligheid in Antwerpen besteedt jaarlijks een budget van 500 000 euro aan snelheidsremmende maatregelen op verschillende locaties in Antwerpen. Het doel daarvan is om door middel van infrastructurele maatregelen chauffeurs de maximumsnelheid te doen naleven. Waar eerdere maatregelen geplaatst werden, voorziet de stad evaluaties. Indien nodig past ze de inrichting aan.

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever - Koen Kennis, schepen voor mobiliteit - Ludo Van Campenhout, schepen voor publiek domein

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is