Sorteerstraatjes in de aandacht tijdens buurtfeest Haringrode

Op 1 oktober 2013

 De stad Antwerpen heeft zich de komende beleidsperiode geëngageerd om opnieuw een reeks ondergrondse sorteerstraatjes bij te plaatsen in Antwerpen. Ook de bewoners van de site ’t Groen Kwartier zullen dit brengsysteem gebruiken om hun afval flexibel aan te bieden.

Nieuwe bewoners van de site én buurtbewoners kunnen tijdens het buurtfeest van de wijk Haringrode op 6 oktober hun toegangspasje afhalen voor het nieuwe ondergrondse sorteerstraatje in de wijk. Ze krijgen bovendien een startbudget van 5 euro op hun pasje. Stadsmedewerkers delen de pasjes tussen 13 en 17 uur uit op het Hospitaalplein en geven informatie en demonstraties over het gebruik van de sorteerstraatjes. Iedereen die beter wil sorteren, kan een sorteergids of sorteerstickers afhalen of kan een sorteerspel meespelen.

Om pasjes daarna te herladen kunnen gebruikers terecht in dienstencentrum Ten Gaarde en op andere oplaadpunten. Ze kunnen ook gebruikmaken van een overschrijving. Meer info op www.antwerpen.be/sorteerstraten

Het buurtfeest vindt plaats op zondag 6 oktober van 13 tot 17 uur op het Hospitaalplein. Er is een rommelmarkt, kinderanimatie (springkasteel, grime, …) en de stad Antwerpen biedt de buurtbewoners een drankje aan bij livemuziek.

De pers is welkom tijdens het buurtfeest.

Sorteerstraatjes
Ondergrondse sorteerstraatjes bestaan uit verschillende grote, ondergrondse betonputten waarin metalen afvalcontainers met een capaciteit tot 5 m3  kunnen worden geplaatst. Op de vloerplaat staat een kleine inwerpzuil per fractie. Deze inwerpzuil is toegankelijk voor bewoners uit de door de stad bepaalde straten.

Sorteerstraten leveren een belangrijke bijdrage tot een propere stad. Ze dragen bij tot de leefbaarheid van de buurt en verbeteren het straatbeeld en de netheid van de straten. Er staan immers geen vuilniszakken meer op straat. Doordat containers ondergronds geplaatst worden, is er bovendien minder geurhinder. Sorteerstraatjes vormen een onderdeel van een dienstverlening op maat van de burger. Bewoners kunnen in principe elke dag hun afval naar de sorteerstraatjes brengen. Dit is een groot voordeel voor bewoners die klein behuisd zijn.

Verantwoordelijke schepen: Liesbeth Homans, schepen voor samenlevingsopbouw

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is