Soudal Scheldecross Antwerpen schiet tweede seizoenshelft veldrijden op gang

Op 5 december 2013

Op zaterdag 7 december vindt op Linkeroever de Soudal Scheldecross plaats. Deze wedstrijd schiet de tweede helft van het veldritseizoen op gang. Het parcours op Sint-Anneke blijft grotendeels ongewijzigd.

Tijdens de Soudal Scheldecross op het strand van Sint-Anneke op Linkeroever komen niet enkel de grote namen uit het veldrijden aan de bak. Ook in de andere categorieën wordt er gestreden voor de overwinning. Meer info vinden geïnteresseerden op www.scheldecross.be.

Programma

  • 09.30 uur: terreinen open voor het publiek
  • 10.00 uur: jeugdinitiatie
  • 11.00 uur: nieuwelingen
  • 12.00 uur: junioren
  • 13.45 uur: dames
  • 15.00 uur: elite heren en beloften

Gratis Flandriaboten van rechter- naar linkeroever
Er worden opnieuw Flandriaboten ingezet om het publiek van rechter- naar linkeroever en terug te voeren. Deze veerdienst is gratis. Tussen 11 en 15 uur kan het publiek inschepen aan de cruiseterminal op rechteroever (dus niet aan het Steen zoals de voorbije jaren). Tussen 16 en 18 uur varen de boten terug van linker- naar rechteroever.

Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013
In 2013 is Antwerpen een jaar lang Europese Sporthoofdstad. De stad kreeg die titel dankzij de hoge sportparticipatiegraad: twee op de drie Antwerpenaars geeft aan op regelmatige basis te sporten. In 2013 zet de stad in op één van de vijf waarden van sport: de bevordering van het gemeenschapsgevoel. Sport verbindt mensen en zorgt ervoor dat elke Antwerpenaar trots is op de prestaties van zijn stadsgenoten.

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is