Stad werkt mee aan project rond laadpalen voor elektrische voertuigen

Op 12 december 2014

De stad Antwerpen neemt deel aan een project van EVORA, een consortium van autoconstructeurs, netbeheerders, enkele steden en partners zoals de Bond Beter Leefmilieu en het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO). Het project zoekt naar manieren om het laden van elektrische voertuigen op (semi-) openbare plaatsen makkelijker te maken. Het gaat op 18 december van start.

EVORA is een consortium van autoconstructeurs, netbeheerders, een aantal steden en andere partners; zoals de Bond Beter Leefmilieu en het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO).

Het consortium start op 18 december een project dat het opladen van elektrische voertuigen in de (semi-) openbare ruimte moet vergemakkelijken, met name voor mensen die in de stad wonen en/of werken, maar aangewezen zijn op de openbare weg om hun wagen te parkeren en op te laden. Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: "Belangrijk hier is dat we zoeken naar strategieën om op de meest nuttige plekken in onze stad in laadpalen te voorzien."

Het project richt zich specifiek op:

breed gedragen afspraken voor het marktmodel

de financiering van laadpunten

het lokaal beleid en sturing op (semi-)openbare ruimte

coördinatie en beheer

De stad ondersteunt dit project onder meer door vergunningen te verstrekken, een nieuw verkeersreglement op te stellen, locaties voor laadpalen vast te stellen en kosten/baten-analyses te maken van de bestaande laadpalen.

Verantwoordelijke schepen: Koen Kennis, schepen voor mobiliteit

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is