Tweede editie Antwerp Urban Trail krijgt passage door het MAS

Op 12 december 2013

Inschrijven mogelijk vanaf 13 december

Morgen gaan de inschrijvingen voor de tweede editie van de Antwerp Urban Trail van start. Dit unieke loopevenement vindt plaats op zondag 16 maart en brengt deelnemers over 12 kilometer langs en vooral door tal van historische gebouwen. Speciaal voor volgende editie is de passage door het MAS. De start en finish liggen in 2014 niet langer aan het Steen, maar wel in Park Spoor Noord.

Na een succesvolle eerste editie zijn er voor de tweede Antwerp Urban Trail een aantal aanpassingen doorgevoerd. Door de start- en finishlocatie te verleggen naar Park Spoor Noord wordt het aantal deelnemers opgedreven tot maximaal 8 000. In 2013 waren dat er nog maar 4 000. Om elke loper het nodige loopcomfort te bieden op de soms smalle passages starten de deelnemers in vier golven van telkens 2 000 lopers (9.30 uur, 10 uur, 10.30 uur, 11 uur).

Het parcours van deze stadstrail oogt opnieuw indrukwekkend, met een opeenvolging van unieke passages door gebouwen die ook vorig jaar in het parcours zaten maar ook enkele nieuwigheden die de komende weken druppelsgewijs worden aangekondigd. Een van de nieuwigheden is de passage door het MAS, waar de 8 000 deelnemers tot de eerste verdieping lopen.

De CittA Antwerp Urban Trail is de ideale manier voor lopers om Antwerpen een keer te zien zoals ze dat nog nooit deden en te lopen op plekken waar nog nooit werd gelopen.

Antwerp Urban Trail praktisch

  • zondag 16 maart 2014
  • start en finish in Park Spoor Noord, 2060 Antwerpen
  • inschrijven vanaf vrijdag 13 december om 10 uur via www.cittaantwerpurbantrail.be  
  • Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is