Tweede lichting juweliers ontvangt ‘Antwerp’s Most Brilliant’, het kwaliteitslabel voor Antwerpse juweliers

Op 30 juni 2014

Vandaag ontvingen in het Paleis op de Meir drie  juweliers het kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant’. In totaal zijn er nu negen gelabelde juweliers. Met de nieuwe gelabelden zet ‘Antwerp’s Most Brilliant’ de Scheldestad nog sterker in de kijker als dé stad bij uitstek om een kwalitatief diamantjuweel te kopen. Zowel voor de juweliers als klanten is de objectieve garantie die het kwaliteitslabel biedt een extra troef.
 
De drie juweliers die het kwaliteitslabel 2014 vandaag ontvingen, zijn: Diamond Blue, Juwelen Henri Dom en Colman Antwerp. Juwelen L&A, Juwelenhuis Ruys, Slaets, Juweliershuis Orogem, Van der Veken en Diamani Jewels behaalden het label al in januari van dit jaar. Deze negen juweliers voldoen aan alle opgelegde kwaliteitscriteria rond bijvoorbeeld aanbod, conformiteit met de Belgische regelgeving, moraliteit, duurzaamheid, veiligheid, klantgerichtheid, productinformatie enzovoort.
 
Dat Antwerpen wereldwijd het belangrijkste diamanthandelscentrum is, is algemeen geweten. Meer dan 84% van alle ruwe diamanten ter wereld en de helft van de geslepen kostbare stenen passeren door Antwerpen. Uniek in de wereld zijn de vier grote diamantbeurzen en 1700 internationale diamantbedrijven in de diamantwijk. Daarnaast is er in Antwerpen echter ook een kwalitatieve juwelenindustrie, waarbij zowel vakmanschap als innovatie centraal staan - van eeuwenoude tradities tot continue technologische verbeteringen. Bovendien wordt in modestad Antwerpen ook design niet uit het oog verloren. Met het label ‘Antwerp’s Most Brilliant’ worden de troeven van Antwerpen als juwelencentrum sterker in de kijker geplaatst en wordt het imago van Antwerpen als werelddiamantcentrum verder versterkt.
 
“Kwaliteit en service zijn heel belangrijk voor ons. Dit label is een bevestiging dat onze correcte manier van werken vruchten afwerpt. Het geeft een meerwaarde aan onze zaak,” aldus de heer Dom van Juwelen Henri Dom.
 
Het label biedt consumenten een duidelijke, objectieve garantie dat ze juwelen van topkwaliteit kopen bij een betrouwbare juwelier met een uitstekende service. Het kwaliteitslabel is zo een extra troef voor zowel de consumenten als de deelnemende Antwerpse juweliers. Juweliers krijgen het label immers niet zomaar.
 
Het kwaliteitslabel wordt uitgereikt door het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) op basis van een audit door KIWA, een geaccrediteerd controle-organisme en onder toezicht van de drie partners (de stad, de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie en beroepsfederatie Ars Nobilis).
 
Geïnteresseerden vinden alle info op www.antwerpsmostbrilliant.be.
 
Instappen kan altijd
Juweliers kunnen altijd instappen. Het label is steeds geldig voor twee jaar. Geïnteresseerde juweliers kunnen zich kandidaat stellen via www.ondernemeninantwerpen.be/diamant.  Wie interesse heeft, kan  een afspraak  maken met het diamantteam van de stad via os_diamant [at] stad.antwerpen.be. Tijdens een persoonlijk gesprek wordt er meer uitleg gegeven over de criteria, hoe er mee aan de slag te gaan en de opportuniteiten op communicatievlak.
 
Promotie
Voor consumenten is er een folder in zes talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Chinees en Russisch. Hierin wordt uitgelegd wat ‘Antwerp’s Most Brilliant’ inhoudt. De folder begeleidt klanten aan de hand van een handige insert tot bij de gelabelde juweliers. Deze insert wordt aangepast telkens er nieuwe gelabelde juweliers zijn. De folder is te krijgen bij de juweliers, in hotels, in de stadswinkel, aan de balies van Antwerpen Toerisme & Congres, in het MAS-Diamantpaviljoen en op evenementen en beurzen.
 
Verder wordt ‘Antwerp’s Most Brilliant’ opgenomen in alle nationale en internationale communicatie van de stad Antwerpen, waarbij ook de B2B-communicatie niet uit het oog wordt verloren. Ten slotte krijgen de juweliers die het label behaalden ook ‘point of sale’-materiaal zodat ze duidelijk kunnen tonen dat ze het label behaalden. Daarnaast communiceren alle partners (AWDC, FOD Economie en Ars Nobilis) via hun kanalen over het label.
 

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor diamant

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is