Volgende week op Winter in Antwerpen

Op 13 december 2013

 Programma van 16 tot en met 22 december

Winter in Antwerpen heeft zijn start niet gemist. Al op de eerste avond zakten duizenden liefhebbers af om te genieten van sfeer en spektakel in de Koekenstad. Dit eindejaarsfestijn belooft nog meer goeds op koude winterdagen. Zo warmen Roland & Mauro muziekliefhebbers op in de spiegeltent. Hieronder enkele highlights voor de week van 16 tot en met 22 december. Het volledige programma is te vinden op www.dna.be/winter

In de Spiegeltent op de Groenplaats zijn er voorstellingen, concerten en comedyshows te zien:

Bandits
De jonge snaakjes van Bandits hebben een ijzersterke live-reputatie en duizenden fans in heel het land. In de spiegeltent spelen ze een semi-akoestische set met eigen hits, leuke covers en medley’s.

  • Woensdag 18 december om 14.30 en 17.30 uur

Hans & Hannelore Primusz
Dit duo haalt Nederlandstalige parels van onder het stof.  Broer en zus nemen luisteraars mee naar de tijd van de Nederlandstalige foxtrot of wals, met verhalen over de melkboer of zondagse kleding.

  • Donderdag 19 december om 14.30 uur

Lies Lefever, Soe Nsuki en Thomas Smith
Lies Lefever nam een vliegende start in het voorprogramma van Kamagurka en toert inmiddels met haar eigen show. Soe Nsuki kwam in de comedy terecht via een omweg langs talen, muziek en breakdance en Thomas Smith is de Nederlandstalige versie van Engelse stand-upcomedy. Hij verdiende zijn strepen onder meer in Comedy Casino.

  • Vrijdag 20 december om 20.30 uur

Roland & Mauro
Vuurwerk op het podium van de Spiegeltent door de peetvader van de vaderlandse blues en een duivel-doet-al-rockgod of Roland en Mauro.

  • Zaterdag 21 december om 20.30 uur

Salsasalon
Dansgroep Bailando met Javier & Geert wijdt liefhebbers in in de wereld van de salsa op muziek van K’ribe en dj Pepe.

  • Zondag 22 december om 13.30 uur

Voor alle voorstellingen behalve de danszondagen is reserveren noodzakelijk. Dat kan via  www.dna.be/winter/spiegeltent 

Vuurspektakel
Krijmfresj brengt een choreografie van vuurdans en jongleren op wereldmuziek.

  • Vrijdag 20 december van 20 tot 20.15 uur, van 20.45 tot 21 uur en van 21.30 tot 21.45 uur
  • Grote Markt

Swishen maar!
Een miskoop voor de ene is een droomstuk voor de andere. Onder dat motto wordt er op zondag 22 december geswisht in het Antwerpse stadhuis. Fashionista’s ruilen er het ene kledingstuk tegen het andere. Inschrijven via info [at] swishing.be

Wie liever wat klassieker shopt kan uiteraard weer de hele week terecht op de kerstmarkt met haar originele kraampjes. Ook shoppen in de winkelstraten is in ’t stad de moeite en dat kan deze week ook op zondag.

Schaatsen met de lichtjes van de Schelde
Bezoekers kunnen nog steeds gaan schaatsen met dat unieke zicht op de Schelde. Daar is op woensdag 18 december om 15 uur een demonstratie te zien van kunstschaatsckub Kyros, de club van 9-voudig Belgisch kampioene en 2-voudig Olympisch deelneemster Katrien Pauwels.

Verder is het op de ijspiste op donderdag 19 december aftwerworkdag i.s.m. café Bonaparte en zondag 22 december familiedag. Tussen 10 en 12 uur schaatsen kinderen jonger dan 12 gratis en krijgen ze een gratis rit op het reuzenrad.

Het volledige programma van Winter in Antwerpen staat op www.dna.be/winter 

Ook op Twitter en op Instagram is Winter in Antwerpen te volgen via #winterina 

 

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is