Winterzwemmen op de Badboot van start

Op 18 december 2014

Vanaf morgen (vrijdag 19 december) en nog de hele kerstvakantie lang kunnen Antwerpenaars elke dag genieten van een verwarmde winterzwembeurt in openlucht op de Badboot. Sporting A zorgt zo mee voor sportieve, hartverwarmende eindejaarsfeesten. Schepen Ludo Van Campenhout zal het winterzwemmen zaterdag 20 december om 14.30 uur officieel inzwemmen.

Recent verhuisde de Badboot van locatie in het Kattendijkdok. Na drie jaar op doknummer 20 te liggen, ligt het schip op kaainummer 22. Dat is aan dezelfde dokrand, maar veel dichter bij de Londenbrug. Zo is het schip niet alleen veel beter bereikbaar vanuit de binnenstad voor fietsers en voetgangers, maar het kan nu ook makkelijker samenwerken met evenementenlocatie CadX. Deze hal van 800m² betekent een gevoelige uitbreiding van de mogelijkheden.

Sinds een aantal jaar biedt de Badboot ook in de winter een uitgebreid programma. Met een ijspiste op de boot, waar je naast schaatsbeurten ook initiaties curling kon volgen, kenden de activiteiten de vorige jaren al een enorm succes. Dit jaar ligt de ijspiste tijdens het winterseizoen niet op de Badboot, maar in de evenementenhal.

Winterzwemmen

Omdat het zwembad niet omgevormd wordt tot ijspiste, biedt de Badboot dit jaar verwarmd winterzwemmen aan. IJsberen zijn aan het verkeerde adres, want het water zal een aangename temperatuur hebben van om en bij de 30 graden. Van vrijdag 19 december 2014 tot en met zondag 4 januari 2015 (de hele kerstvakantie) kunnen liefhebbers er elke dag van 13.30 tot 18 uur terecht voor een sfeervolle winterse zwembeurt. Op vrijdag en zaterdag is het zwembad zelfs open tot 22 uur. Met kerstavond (24 december) en oudejaarsavond (31 december) sluit de Badboot al om 16 uur de deuren.

Bezoekers betalen voor een individuele zwembeurt even veel als in de zomer: 4 euro. Vanaf 15 personen geldt het groepstarief van 3 euro. Reserveren is niet nodig. Een badjas en een warme handdoek moeten bezoekers wel zelf meenemen. Het mooie zicht op het MAS en het Eilandje krijgt iedereen er gratis bij.

Hernieuwde energie

Uiteraard wordt er ook aan het milieu gedacht. Zo zal de warmte van de generatoren die verantwoordelijk zijn voor de aandrijving van de koelingsinstallatie van de ijspiste gedeeltelijk worden gebruikt om de watertemperatuur op peil te houden. Aangezien de technische installatie volledig onafhankelijk is van het elektriciteitsnet, heeft ze helemaal geen impact op een mogelijk stroomtekort.

Meer info over het winterprogramma van de Badboot is te vinden op www.badboot.be

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is