Aanbod Antwerp’s Most Brilliant-juweliers breidt verder uit

Op 26 april 2018, over deze onderwerpen: Diamant

In februari 2014 lanceerden de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre het kwaliteitslabel voor juweliers: Antwerp’s Most Brilliant. Onlangs werden de tiende auditronde en de vijfde herauditronde afgesloten. Eén bijkomende juwelierszaak behaalde het label: Orsini Diamonds. Dat brengt het totale aantal op 25 juwelierszaken. Er vonden ook 7 heraudits plaats bij Wouters & Hendrix, Adelin, Diamondland, Juwelier Slaets, Juwelenhuis Ruys, Juwelen Orogem en Diamani Jewels. Om de gelabelde en geïnteresseerde juweliers zo goed mogelijk te ondersteunen maakte de stad ook werk van een nieuwe webpagina www.ondernemeninantwerpen.be/diamant. Hierop kunnen juweliers terecht voor meer info en enkele portretten van de huidige lichting Antwerp’s Most Brilliant-juweliers.

 

Om de consument met vertrouwen te laten kiezen uit het grote aanbod aan diamanten en juwelen in Antwerpen is er het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant, een initiatief van de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre (AWDC). Enkel juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen rond duurzaamheid, veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en service voldoen, kunnen het label halen. Om die kwaliteit te bewaken, is het label maar 2 jaar geldig. Daarna volgt er een nieuwe audit.

 

Dankzij het label Antwerp’s Most Brilliant wordt Antwerpen nog sterker in de kijker geplaatst als dé stad bij uitstek om een kwalitatief juweel te kopen. Zowel voor de juweliers als de klanten is de objectieve garantie die het kwaliteitslabel biedt een extra troef. Dankzij een handige brochure zijn de gelabelde juwelierszaken makkelijk terug te vinden.

 

25 juwelierszaken met label

In totaal zijn er nu 25 juwelierszaken die het label hebben. De gelabelde juweliers bieden voor elke klant een gepast juweel: van haute joaillerie tot juwelen met parels en unieke stukken tot zeer aparte collecties met of zonder diamant. De nieuwe gelabelde juwelierszaak Orsini Diamonds is een vaste waarde in de Antwerpse diamantwijk en geeft vakkundig advies en hulp bij aankoop. Originaliteit, exclusiviteit, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn enkele kernwaarden in deze familiezaak. Met de toetreding van Orsini Diamonds tot de Antwerp’s Most Brilliant-juweliers wordt nog maar eens bewezen dat Antwerpen een zeer divers aanbod heeft aan juweliers. Dat is niet verwonderlijk in een stad waar veel creatieve ondernemers actief zijn.

 

Orsini Diamonds - De Keyserlei 32, 2018 Antwerpen - www.orsinidiamonds.com

 

Succesvolle heraudit voor 7 juweliers

De volgende 7 juweliers ontvingen 2 jaar geleden voor de eerste keer het Antwerp’s Most Brilliant-label. Met succes werden zij na de vooropgestelde periode van 2 jaar geherauditeerd.

 

Wouters & Hendrix | Steenhouwersvest 52, 2000 Antwerpen, | www.wouters-hendrix.com  
Adelin | Steenhouwersvest 43, 2000 Antwerpen | www.adelin.be  
Diamondland | Appelmansstraat 33, 2018 Antwerpen | www.diamondland.be  
Juwelier Slaets | Schuttershofstraat 30B, 2000 Antwerpen + De Keyserlei 46-48, 2018 Antwerpen | www.slaets.eu  
Juwelenhuis Ruys | Sint-Jorispoort 26, 2000 Antwerpen | www.ruys.be  
Juwelen Orogem | Vestingstraat 38, 2018 Antwerpen | www.juwelenorogem.be  
Diamani Jewels | Pelikaanstraat 66, 2018 Antwerpen | www.diamani.com

 

Nieuwe webpagina voor juweliers

Juweliers die interesse hebben om ook Antwerp’s Most Brilliant-juwelier te worden, kunnen hun aanvraag indienen via www.ondernemeninantwerpen.be/diamant. Op deze website zijn ook de selectiecriteria voor het Antwerp’s Most Brilliant-label en enkele inspirerende portretten van Antwerp’s Most Brilliant-juweliers terug te vinden.

 

Folder, website en app

Alle juweliers zijn terug te vinden in een gratis folder, die in 6 talen verkrijgbaar is bij de toeristische balie aan de Grote Markt of in het station Antwerpen-Centraal. In de folder wordt uitgelegd wat ‘Antwerp’s Most Brilliant’ betekent. Bovendien worden de klanten wegwijs gemaakt in het aanbod aan de hand van een korte profielomschrijving van elke juwelier en krijgen ze tips voor de aankoop van een diamant.

 

Alle Antwerp’s Most Brilliant-juweliers staan verder ook in de gratis applicatie ‘Antwerp loves diamonds’, beschikbaar voor iOS en Android-toestellen (smartphone & tablet). Burgers en bezoekers kunnen ook alle informatie vinden op www.antwerpsmostbrilliant.be. 

----------------------------------------------einde persbericht-------------------------------------------------
Meer info over dit persbericht:
stad Antwerpen: Sandy Ceulemans, tel. 0475 83 01 24, sandy.ceulemans [at] stad.antwerpen.be  

AWDC: Karla Basselier, tel. 0497 54 59 13, karla.basselier [at] awdc.eu  

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor diamant

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is