Aanbod Antwerp's Most Brilliant-juweliers breidt verder uit en stad lanceert exclusief relatiegeschenk BRUT

Op 27 april 2017, over deze onderwerpen: Diamant

In februari 2014 lanceerden de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre het kwaliteitslabel voor juweliers: Antwerp’s Most Brilliant. Onlangs werden de 8e auditronde en de 3e herauditronde afgesloten. 3 bijkomende juwelierszaken behaalden het label: Adin, Rayjo en Oriane Jewelry, de nieuwe vestiging van Diamond Blue. Dat brengt het totale aantal op 24 juwelierszaken. Er vond ook 1 heraudit plaats waarbij Rudiam het label kon hernieuwen. Tegelijk lanceert de stad een nieuw relatiegeschenk met een ruwe diamant, BRUT. Het ontwerp is van de hand van Wim Meeussen, één van de gelabelde juweliers. Zo wordt aan de vooravond van ‘In Antwerp we speak Diamond - Diamond Capital since 1447’ Antwerpen nog stralender op de kaart gezet als diamantstad.

Met de 3 nieuwe gelabelden wordt nog maar eens bewezen dat Antwerpen een zeer divers aanbod heeft aan juweliers. Dat is niet verwonderlijk in een stad waar veel creatieve ondernemers actief zijn.

Om de consument met vertrouwen te laten kiezen uit het grote aanbod aan diamanten en juwelen in Antwerpen is er het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant, een initiatief van de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre (AWDC). Enkel juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen rond duurzaamheid, veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en service voldoen kunnen het label halen. Om die kwaliteit te bewaken, is het label maar 2 jaar geldig. Daarna volgt er een nieuwe audit.

Dankzij het label Antwerp’s Most Brilliant wordt Antwerpen nog sterker in de kijker geplaatst als dé stad bij uitstek om een kwalitatief juweel te kopen. Zowel voor de juweliers als de klanten is de objectieve garantie die het kwaliteitslabel biedt een extra troef. Dankzij een handige brochure zijn de gelabelde juwelierszaken makkelijk terug te vinden.

In totaal zijn er nu 21 juweliers die het label hebben, goed voor 24 juwelierszaken. De gelabelde juweliers bieden voor elke klant een gepast juweel: van haute joaillerie tot juwelen met parels en unieke stukken tot zeer aparte collecties met of zonder diamant. De 3 nieuwe juwelierszaken die het label behaalden zijn opnieuw verspreid over het historische centrum en de diamantwijk.

Adin
Dit internationaal vermaarde huis is bekend voor zijn expertise en verkoop van antieke juwelen met een eigen verhaal en geschiedenis.
Vestingstraat 16, www.adin.be
Rayjo
Als toonaangevend juwelenfabrikant is Rayjo al 50 jaar actief in het hart van het Antwerpse diamantcentrum. Rayjo is een familiebedrijf met jarenlange ervaring en aandacht voor kwaliteit en service.  

Rijfstraat 6, www.rayjo.be

Oriane
De nieuwe vestiging van de familiezaak Diamond Blue is gelegen in het historische centrum. De familie heeft al meer dan 30 jaar ervaring en is gespecialiseerd in de verkoop van fijne juwelen van 18 karaat goud met diamanten en edelstenen.
Suikerrui 13-15, www.tomjewelry.be

Er vond ook 1 heraudit plaats. In januari 2015 behaalde Rudiam het Antwerp’s Most Brilliant-label en na deze heraudit hernieuwen ze het label. (Appelmansstraat 8, www.rudiam.be)

Folder, website en app

Alle juweliers zijn terug te vinden in een gratis folder, die in 6 talen verkrijgbaar is bij de toeristische balie aan de Grote Markt of in het station Antwerpen-Centraal. In de folder wordt uitgelegd wat ‘Antwerp’s Most Brilliant’ betekent. Bovendien worden de klanten wegwijs gemaakt in het aanbod aan de hand van een korte profielomschrijving van elke juwelier en krijgen ze tips voor de aankoop van een diamant.

Alle Antwerp’s Most Brilliant-juweliers staan verder ook in de gratis applicatie ‘Antwerp loves diamonds’, beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen (smartphone & tablet) en op www.antwerpsmostbrilliant.be. 

Exclusief relatiegeschenk BRUT – creatie Antwerp’s Most Brilliant

Eind 2016 deed de stad Antwerpen een oproep bij alle gelabelde AMB-juweliers om een atypisch relatiegeschenk te ontwikkelen dat de link tussen de stad en diamant in de kijker zet, naar aanleiding van ‘In Antwerp we speak Diamond - Antwerp Diamond Capital since 1447’. 6 juweliers gingen in op deze aanvraag. De stad koos voor het ontwerp BRUT van Goudsmederij Wim Meeussen.

De naam BRUT omschrijft het ontwerp in de typische stijl van Wim Meeussen. Het juweel, in de vorm van een pin (uniseks) of manchetteknopen, is vervaardigd uit 925 sterling zilver dat gerodieerd is en bezet is met een ruwe diamant. Dat laatste is eerder atypisch in diamantjuwelen. Bovendien is ruwe diamant hét product bij uitstek dat de positie van Antwerpen als wereldcentrum van diamant uitlicht met als enige plek in de wereld een beurs voor ruwe diamant. Ook de verpakking krijgt een atypische toets. www.wimmeeussen.be

‘In Antwerp we speak Diamond - Diamond Capital since 1447’

De geschiedenis die Antwerpen en diamant met elkaar delen, wordt tijdens ‘We speak Diamond - Antwerp Diamond Capital since 1447’ in de kijker gezet. Vanaf oktober 2017 kan u heel wat nieuwe initiatieven ontdekken.

Het programma en de laatste updates zijn te vinden op volgende website: www.antwerpdiamondcapital.eu
Meer info over dit persbericht:

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever - Ludo Van Campenhout, schepen voor diamant

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is