Aanleg hondenloopzone Cadixwijk

Op 17 mei 2019, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

De stad Antwerpen legt dit najaar een nieuwe hondenloopzone aan langs de Binnenvaartstraat in de Cadixwijk. De viervoeters zullen zich er kunnen uitleven in een omheinde zone van 400 vierkante meter kasseien met groene voeg. Deze hondenloopzone wordt de tweede op het Eilandje, na de zone in het Droogdokkenpark die volgende maand opent.

“Het is belangrijk dat honden vrij kunnen rondlopen en zich kunnen uitleven”, zegt schepen voor dierenwelzijn Fons Duchateau. “Daarom kijken we bij de ontwikkeling van wijken na of we nieuwe hondenloopzones kunnen inplanten. Iets wat de inwoners van het Eilandje trouwens aangaven tijdens verschillende inspraakmomenten. Ik ben dan ook erg blij dat we tegemoetkomen aan hun vraag en op korte termijn twee hondenloopzones openen in de wijk.”

Momenteel telt Antwerpen 77 hondenloopzones waar de dieren zonder leiband mogen rondlopen. In juni opent de 78ste zone, in het Droogdokkenpark. Elf hondenloopzones zijn uitgerust met speeltuigen. Honden en hun baasjes kunnen zich daar uitleven met slalompaaltjes, een evenwichtsbalk en een klimpiramide.

Hondeneigenaars vinden meer uitleg over de speeltuin en een overzicht van alle hondenloopzones op het stadsplan op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Verantwoordelijken: Fons Duchateau, schepen voor dierenwelzijn - Annick De Ridder, schepen voor stadsontwikkeling

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is