AG VESPA zoekt erfpachter voor Sint-Jorispand

Op 29 juli 2020

Vandaag lanceerde AG VESPA een oproep om een erfpachter te vinden voor het Sint-Jorispand, een uitzonderlijk ruim en veelzijdig commercieel gebouw in de Theaterwijk. De erfpachter moet het pand een (deels) publiek toegankelijke bestemming geven, maar het ook renoveren. De erfpachtovereenkomst zal worden afgesloten voor een termijn van 49 jaar, eventueel verlengbaar met maximaal 15 jaar.

AG VESPA biedt een erfpacht aan voor een gebouw aan de Sint-Jorispoort 29-31, dat op korte termijn vrijkomt. Het handelspand waarin momenteel nog Kringloopwinkel Antwerpen gehuisvest is, heeft een vloeroppervlakte van circa 2100 m².

Erfpacht met renovatieverplichting

Het Sint-Jorispand is een gekend gebouw in de Theaterwijk, dat nood heeft aan een grondige renovatie. Aangezien Kringloopwinkel Antwerpen naar een nieuwe locatie in Wijnegem verhuist, grijpt het OCMW Antwerpen, dat eigenaar is van het pand, deze gelegenheid aan om het gebouw volledig te laten opknappen. Daarom krijgt AG VESPA de opdracht om het pand aan te bieden onder een erfpachtovereenkomst met renovatieverplichting.

Het is daarbij van belang dat het Sint-Jorispand een kwalitatieve invulling krijgt, waardoor het minstens gedeeltelijk toegankelijk wordt voor een breed publiek. Vanzelfsprekend moet de bestemming aansluiten bij de eigenheid van het gebouw en de omgeving.

Bod met projectvoorstel

De erfpacht voor het Sint-Jorispand wordt aangeboden voor een periode van 49 jaar. Deze termijn kan onder bepaalde voorwaarden verlengd worden met nog eens maximaal 15 jaar. De jaarlijkse minimumvergoeding (canon) bedraagt 83.000 euro.

Kandidaten kunnen onder gesloten omslag een bod met projectvoorstel indienen tot uiterlijk vrijdag 4 september om 10 uur. Meer informatie over deze oproep staat op www.agvespa.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Verantwoordelijken: Fons Duchateau, voorzitter AG VESPA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is