Anna Khina, IVY en R-Mind winnaars van talentenjacht voor jongeren ‘Violencia’

Op 19 maart 2018

Gisterenavond 17 maart vond de finale plaats van Violencia Belgium in de Arenbergschouwburg. Tijdens de boeiende slotshow gaven de 13 finalisten het beste van zichzelf met een zelfgeschreven muzieknummer waar het thema (zinloos) geweld in verwerkt zat. De winnaars waren Anna Khina, IVY en R-Mind.

Violencia is een sociaal artistiek project dat jongeren hun talenten helpt ontwikkelen via workshops en groepsactiviteiten. Het project wil via muziek (zinloos) geweld bespreekbaar maken voor slachtoffers en daders. De jongeren werkten onder professionele begeleiding meer dan een half jaar toe naar het hoogtepunt van de wedstrijd, de finale van gisteren. Daar werden de drie winnaars verkozen door een jury.

Anna Khina bracht een heel persoonlijke tekst over hoe ze met haar familie in België belandde en zong nadien een prachtig lied waar ze een staande ovatie voor kreeg.
De performance van IVY wist heel de zaal mee op sleeptouw te krijgen.
R-Mind liet zijn rapkunsten bewonderen en deed dit moeiteloos in verschillende talen.

Schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud, die aanwezig was om de prijzen uit de reiken, feliciteerde de winnaars en hoopt dat deze wedstrijd een stimulans kan zijn om een muziekcarrière op te starten. “Onze jongeren barsten van het talent en dat is ook gisterenavond weer duidelijk geworden”, vertelt de schepen trots. “Op een creatieve en inspirerende manier maakten onze jongeren het thema geweld bespreekbaar door de nummers die ze rond dit thema geschreven hebben te delen met het publiek. Ze hebben het allemaal zeer goed gedaan, maar ik ben trots dat ik de prijzen mocht uitreiken aan Anna Khina, IVY en R-Mind. Ik kijk alvast uit naar hun debuutalbum en hun eerste videoclip!”

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor jeugd,

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is