Antwerpen gaststad voor de Basketball Champions League Final Four

Op 5 april 2019, over deze onderwerpen: Sport

De Basketball Champions League (BCL) heeft de Telenet Giants Antwerp geselecteerd om de Final Four 2019 in Antwerpen te organiseren. De stad Antwerpen is dan ook erg trots dat ze gaststad kan zijn voor dit prestigieus topsporttornooi met de vier beste basketploegen van de Champions League. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 3 en zondag 5 mei in het Sportpaleis.

Met de overwinning deze week tegen Nizhny Novgorod schreven de Telenet Giants Antwerp basketgeschiedenis door zich als eerste Belgische club te plaatsen voor de Champions League Final Four. De Basketball Champions League (BCL) heeft de organisatie van dit internationaal topbaskettornooi toevertrouwd aan de Telenet Giants Antwerp.

“Onze club is vereerd om de Basketball Champions League Final Four te ontvangen. We beleven een uitzonderlijk seizoen met het winnen van de Belgische Beker en nu kunnen we ons meten met Europese topteams in de Final Four. Samen met de Sportpaleis groep en de stad Antwerpen maken we van dit tornooi een uniek topevenement voor de fans en de spelers. Het wordt een uitgelezen kans om de basketsport in ons land te promoten”, zegt Roger Roels, voorzitter van de Telenet Giants Antwerp.

“Met toptornooien als deze Champions League Final Four 2019 profileert Antwerpen zich opnieuw als internationale sportstad van Vlaanderen”, reageert burgemeester Bart De Wever. “De economische, sportieve en promotionele return van deze evenementen vormen een enorme meerwaarde voor onze stad. En natuurlijk is er ook de enorme maatschappelijke impact, want topsportevenementen brengen mensen samen.”

Ook schepen voor sport Ludo Van Campenhout is enthousiast: “De resultaten van de Antwerp Giants en deze organisatie van de Champions League Final Four 2019 bewijzen dat ons topsportbeleid haar vruchten afwerpt. Als stad Antwerpen hebben we dan ook alle troeven en ervaring om zo’n topsportevenementen te huisvesten. Met de Antwerp Giants beleefden we dit seizoen al prachtige Europese basketavonden en daar komen dus op 3 en 5 mei nog enkele bij. We zijn dan ook erg vereerd om Basket Champions League in het Sportpaleis te mogen ontvangen en zullen er alles aan doen om er een spetterend basketfeest van te maken.”

“De Antwerpse haven is al heel lang de bevoorrechte partner van de Telenet Giants Antwerp”,  reageert schepen voor de haven Annick De Ridder. “We zijn dan ook erg blij met de prachtige sportieve resultaten van de Antwerp Giants, maar nu dus ook met de organisatie van het prestigieuze Champions League Final Four.”

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters juicht de komst van de Final Four 2019 toe: “De Antwerp Giants hebben een historische prestatie neergezet door zich te plaatsen voor de Final Four. Ongezien in het Belgische basket. Dat ze de organisatie ervan ook naar Antwerpen trekken, is goed voor de uitstraling van de sport en het bredere sportbeleid. Ik bekijk met de Vlaamse Regering of we de organisatie van de Final Four in Antwerpen kunnen ondersteunen.”

De wedstrijden vinden plaats op vrijdag 3 en zondag 5 mei in het Sportpaleis. Naast de Telenet Giants Antwerp nemen de basketteams Brose Bamberg (Duitsland), Iberostar Tenerife (Spanje) en Segafredo Virtus Bologna (Italië) deel aan het tornooi.

Vanaf donderdag 11 april is er meer info over de tickets beschikbaar.

Meer info over de Basketball Champions League (BCL) vindt u via deze link http://www.championsleague.basketball/18-19/news/antwerp-to-host-basketb....

Verantwoordelijken: burgemeester Bart De Wever - Ludo Van Campenhout, schepen voor sport – Annick De Ridder, schepen voor haven 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is