Antwerpen maakt zich klaar voor de Scheldecross

Op 12 december 2018

Op zaterdag 15 december strijken de veldrijders neer in Antwerpen voor de traditionele Scheldecross. Alle toppers van het moment zijn van de partij. Zowel de junioren en de beloften als de elitedames en -heren strijden voor de zege op en rond het bekende Sint-Annastrand op Linkeroever.

In december schakelt de cyclocross naar een hogere versnelling. Traditiegetrouw houden de veldrijders dan halt in Antwerpen voor de Scheldecross. De veldrit die plaatsvindt op en rond het strand van Sint-Anneke op Linkeroever maakt deel uit van de DVV Verzekeringen Trofee, een van de belangrijke regelmatigheidsklassementen in het veldrijden.

Zonder ongelukken staat de volledige wereldtop bij de mannen aan de start voor de Scheldecross. De vraag is wie Mathieu van der Poel, dé man van het eerste deel van het veldritseizoen, van zijn derde opeenvolgende zege in het Antwerpse zand houdt. Wout Van Aert is alvast van de partij om het de Nederlander moeilijk te maken. Bij de vrouwen wordt het uitkijken of onze landgenote Sanne Cant haar leidersplaats in de DVV Verzekeringen Trofee kan vasthouden.

Bereikbaarheid

Sporting A vraagt aan supporters van de Scheldecross om Slim naar Antwerpen te komen. Zo is de site goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bovendien is er de gratis veerdienst tussen het ponton aan het Steenplein en Linkeroever. Ook met DeWaterbus kunnen mensen gemakkelijk naar de cross komen. Zij kunnen afstappen aan de Palingsteiger op Linkeroever. Alle mobiliteitsinfo is te vinden op de website www.slimnaarantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Praktisch

Programma

11.00 uur: junioren
12.00 uur: beloften
13.45 uur: elite dames
15 uur: elite heren

Tickets

Kinderen t.e.m. 11 jaar: gratis
Vanaf 12 jaar:

Voorverkoop: 11 euro
Dagkassa: 12 euro (BWB-leden betalen 11 euro)

Meer info: www.scheldecross.be

Verantwoordelijke schepen: Ludo Van Campenhout, schepen voor sport

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is