Antwerpen ondersteunt twee duurzame projecten via het projectenfonds

Op 6 juli 2018

Het college besliste dat Bvba Therm’ Accent en vzw Het Vindingrijk een subsidie krijgen via het projectenfonds Duurzame Stad.

De stad Antwerpen organiseert drie keer per jaar een jury die duurzame en vernieuwende projecten van bewoners, organisaties en bedrijven beoordeelt. Het projectenfonds Duurzame Stad geeft de geselecteerden vervolgens een financieel duwtje in de rug. Daarvoor trekt de stad jaarlijks 100.000 euro uit. Acht organisaties dienden een project in bij de indieningsronde van mei. Twee ervan krijgen een subsidie.

‘Refillter’ van Bvba Therm’ Accent

Therm’ Accent ontwikkelt een nieuw type luchtfilter voor balansventilatiesystemen in woningen. Het frame kan hergebruikt worden en de filterdoeken zijn eenvoudig in en uit te schuiven bij vervanging. Therm’ Accent gaat dit project uitwerken in samenwerking met Faber Makerspace, een creatieve hotspot aan het Hessenplein in  Antwerpen waar designers en makers elkaar ontmoeten, experimenteren en projecten verwezenlijken. Therm’ Accent ontvangt een subsidie van 11.257,74 euro.

Upcycling Diversity van Vzw Het Vindingrijk

Het Vindingrijk vzw wil nieuwkomers en vluchtelingen opleiden tot begeleiders van upcycling workshops. De nieuwkomers zullen na een intensieve opleiding zelf lessen geven aan organisaties zoals bibliotheken, culturele centra of andere vzw’s. Dat zullen ze ook doen op evenementen of bij Antwerpse instellingen zoals het EcoHuis, het MAS en andere.

Upcycling Diversity zet in de eerste plaats in op het verminderen van de afvalberg door hergebruik en circulariteit verder te stimuleren in de maatschappij. Bovendien betrekt en emancipeert het project kansengroepen op een creatieve manier door hen samen te brengen rond duurzaam ontwerp en hergebruik. Het Vindingrijk ontvangt een premie van 15.000 euro.

Projectenfonds derde indieningsronde

Voor de laatste ronde van dit jaar kunnen duurzame innovatieve projecten nog tot 1 oktober hun kandidatuur indienen. Alle informatie staat op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Verantwoordelijke schepen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor leefmilieu

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is